Logo decormyyhome.com

Как да извадим щурци от апартамент

Как да извадим щурци от апартамент
Как да извадим щурци от апартамент

Видео: ВЛОГ: ИЗБИРАМ ДИВАН, ОТИВАМ ДО АПАРТАМЕНТА СИ, КАК ТРЕНИРАМ? | НЕ VLOGMAS | ♡ 2024, Юли

Видео: ВЛОГ: ИЗБИРАМ ДИВАН, ОТИВАМ ДО АПАРТАМЕНТА СИ, КАК ТРЕНИРАМ? | НЕ VLOGMAS | ♡ 2024, Юли
Anonim

Звукът, произвеждан от щурците, може да повлияе значително на нервите, особено ако е монотонен и не спира за ден. Насекомите влизат в апартамента чрез пукнатини и пукнатини, често от мазета и мазета, тъй като се развеждат там, където е тъмно и влажно.

Image

Ще ви трябва

  • - строителен уплътнител;

  • - дихлорвос;

  • - ленти за насекоми

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да хванете крикет - те могат да пълзят на повърхността в тъмното. Включете светлината и погледнете към пода и стените - може да забележите насекомо. Можете да зададете капани за хлебарки.

2

Променете условията си на живот, за да ги направите неподходящи за щурци. Те обичат висока влажност и топлина, затова често се заселват в банята. Направете го сухо. Ако имате възможност, оставете апартамента за месец-два (например по време на лятната си ваканция) - през това време вашата баня ще стане много по-суха, тъй като няма да има кой да я използва.

3

Ако не можете да напуснете, проверете вентилацията. Винаги оставяйте вратата на банята отворена, опитайте се да избършете повърхността по-често със суха кърпа (подове, огледала, стени, вана и др.).

4

Смажете всички пукнатини и пукнатини със строителен херметик: обработете цоклите, фугите на пода и стените, за да предотвратите влизането на щурците в мазето, ако живеете на първия етаж. Този метод за борба с щурците се счита за най-безопасния за хората и домашните любимци.

5

Използването на токсични химикали ще се отърве от щурците. Използвайте такива средства само ако сте загрижени за цяло семейство щурци, тъй като ефектът на химическите изпарения върху дихателната система на хората и домашните любимци може да бъде отрицателен. Можете да използвате стария доказан препарат против насекоми - третирайте стаята "Дихлорвос". Премахнете предварително всички от апартамента, осигурете си защита под формата на маска - напръскайте продукта върху первазите, подовете и малко по стените. След няколко часа проветрете добре апартамента и измийте всички третирани повърхности с почистващ разтвор. Вместо "Дихлорвос" можете да опитате по-ефективни съединения, които нямат такъв токсичен ефект - спрейове, аерозоли, лепилни ленти.

6

Свържете се със специализирана служба за контрол на насекомите. Мерките за дезинсекция могат да се проведат при няколко процедури, по време на които ще трябва да напуснете апартамента, а след завръщането си да извършите цялостно почистване, почистване на текстила върху мебелите и продължителна вентилация.