Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петно ​​от солидол

Как да премахнете петно ​​от солидол
Как да премахнете петно ​​от солидол

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Твърдото масло изглежда като вискозна течност с тъмен цвят. Използва се за технически и медицински цели. Ако попадне върху тъканта, оставя петна, които трудно се отстраняват. Вкъщи можете да подредите дрехите си в ред, като използвате импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - рафиниран бензин;

  • - терпентин;

  • - амоняк;

  • - маргарин;

  • - масло;

  • - шампоан за кола;

  • - средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Купете рафиниран газ от магазин за хардуер. Намокрете памучна подложка в разтворител и разтрийте замърсената зона на дрехите. След обработка с бензин остават мазни петна върху тъканта. Почистете ги с амоняк. След това измийте дрехите в топла вода с пудра за упорити петна.

2

Изсипете терпентин в бутилка и загрейте на водна баня. Внимавайте - не позволявайте терпентинът да влиза в контакт с открит пламък, за да предотвратите пожар. Избършете твърдите петна с кърпа, навлажнена с разтворител от краищата до центъра. След това третирайте с течен амоняк и измийте както обикновено.

3

Нанесете равномерно масло върху петното. Оставете за 30-40 минути и почистете дрехите с терпентин.

4

Намажете петното с маргарин, можете да вземете най-евтиното. След няколко часа измийте замърсената зона с течност за миене на съдове или домакински сапун. Мазнините, открити в маргарина, взаимодействат с солидол. Следователно петното се отстранява лесно.

5

Петното от солидол може да бъде отстранено със слаб разтвор на трапезен оцет. Вземете 500 супени лъжици топла вода няколко супени лъжици оцет. Разбъркайте и почистете петното с памучна подложка, напоена с разтвора. След това измийте дрехите в топла вода с пудра за упорити петна.

6

Нанесете средство за отстраняване на петна, като Vanish, върху замърсена зона от дрехи. Той нежно ще почисти тъканта, без да повреди боята. Оставете за малко и намажете със стара четка за зъби. Изплакнете в течаща вода. Повторете процедурата, ако е необходимо.

7

В допълнение, шампоанът за автомобили перфектно се справя с петна от солидол. Тя може да бъде закупена свободно на бензиностанция или в голям супермаркет. Нанесете малко на мръсотия. След половин час изплакнете с течаща вода и измийте дрехите си по обичайния начин.