Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от майонеза

Как да премахнете петна от майонеза
Как да премахнете петна от майонеза

Видео: КОКОСОВО МАСЛО: 12 изпитани приложения (и как да го изберете) 2024, Юли

Видео: КОКОСОВО МАСЛО: 12 изпитани приложения (и как да го изберете) 2024, Юли
Anonim

Майонезата, попадайки върху дрехи, образува петна, които трудно се отстраняват. Можете да вземете любимото си нещо на химическо чистене или независимо да го внесете в чист вид с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • препарат за миене на съдове,

  • рафиниран бензин

  • талк на прах или картофено нишесте,

  • ацетон,

  • терпентин,

  • алкохол,

  • амоняк,

  • глицерол.

Инструкция за употреба

1

Изстържете останалата част от майонезата от дрехите. Опитайте се да направите това възможно най-скоро, в противен случай мазнините ще се абсорбират във влакната на тъканта и ще стане по-трудно да премахнете петното. След това изтрийте следата от майонеза с хартиена кърпа, без да я разтривате. Смесете чаена лъжичка течност за миене на съдове и няколко капки вода в малък съд. Нанесете сместа върху петното с гъба за пяна и оставете за 2-3 часа. След това време измийте петното от мястото под течаща вода и измийте дрехите си.

2

Поставете продукта върху равна повърхност. От грешната страна прикрепете хартиена кърпа, сгъната на няколко слоя. Потопете памучен тампон в чист бензин. Може да се купи в магазин за хардуер или хардуер. Третирайте замърсената зона от периферията до центъра. След това нанесете талк на прах или картофено нишесте върху петна от майонеза. Оставете за малко. Измийте тъканта в пералня с усилвател за почистващ препарат.

3

Премахнете стари следи от майонеза с органични разтворители - ацетон, медицински алкохол или терпентин. От грешната страна на петното прикрепете дървен блок, покрит с бяла кърпа или тампон с марля. Навлажнете памучна подложка в разтворителя и обработете оцветената зона от средата до центъра. Ако петното не може да бъде премахнато първия път, повторете процедурата отново. Когато тъканта е чиста, измийте с пудра за упорити петна.

4

Смесете 1 чаена лъжичка 10% разтвор на амоняк с 1 супена лъжица глицерин. Избършете петното от грес от краищата до средата с памучен тампон, потопен в продукта. След това изплакнете третираната зона под течаща вода. Избършете петното с препарат за отстраняване на петна или препарат за миене на съдове. Измивайте дрехите при температура от 30 ° C с високо активен прах.