Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мастило от химикалка

Как да премахнете мастило от химикалка
Как да премахнете мастило от химикалка

Видео: Тактическа химикалка LAIX B007 Portable Tactical Pen 2024, Юли

Видео: Тактическа химикалка LAIX B007 Portable Tactical Pen 2024, Юли
Anonim

Ако откриете петно ​​от мастило по дрехите си, опитайте се да се отървете от него възможно най-бързо. В противен случай замърсяването е здраво завлечено във влакната на тъканта. Можете да внесете дрехи в оригиналния им вид у дома.

Image

Ще ви трябва

Терпентин, амоняк, глицерин, денатуриран алкохол, ацетон, водороден пероксид, керосин, бял спирт, рафиниран бензин.

Инструкция за употреба

1

Смесете в равни пропорции терпентин и амоняк. Навлажнете памучна подложка в разтвора и изтрийте замърсената зона. След известно време избършете петното и изплакнете кърпата. След това изперете дрехите, както обикновено. Можете също така да приготвите смес от 2 части глицерол и 5 части денатуриран алкохол. Използвайте този метод за премахване на петна от цветни тъкани.

2

Пригответе смес от ацетон и амоняк, взета в съотношение 1: 1. След това, загрейте получената течност на водна баня. След това обработете петното от краищата до средата. Това е необходимо, за да се избегне появата на петна. Можете също да поръсите района около мястото с натрошена креда. Задръжте оцветената зона над пара за няколко минути. Изплакнете дрехите в течаща вода и измийте. Този метод е подходящ за почистване на тъкани от памук и лен.

3

Смесете 1 супена лъжица водороден прекис със същото количество амоняк. Избършете замърсената зона с памучен тампон, потопен в продукта и оставете за известно време. След това изплакнете петна под течаща вода и измийте дрехите си. Този метод е идеален за почистване на бели тъкани.

4

Използвайте керосин за отстраняване на петна от вълнени материали. Навлажнете памучен тампон в течност и нанесете върху оцветената зона за един час. След това време изплакнете дрехите в керосин и след това измийте със специален прах за вълна.

5

Вземете бял спирт, ацетон или рафиниран бензин. Навлажнете памучна подложка в разтворителя и обработете петното, като правите движения от периферията до центъра. След това изплакнете дрехите си в много вода и измийте. Преди да продължите с премахването на петна, уверете се, че този продукт не повреди материала. За целта нанесете няколко капки разтворител върху незабележима зона на дрехите и изчакайте 5-10 минути. Ако тъканта е променила първоначалните си свойства, изхвърлете това лекарство.

как да премахнете мастило от дрехите