Logo decormyyhome.com

Как да мием тавана

Как да мием тавана
Как да мием тавана

Видео: Боядистване с латекс на стени - интериорно боядисване - Строителство и ремонти 2024, Юли

Видео: Боядистване с латекс на стени - интериорно боядисване - Строителство и ремонти 2024, Юли
Anonim

Рано или късно таванът ви се замърсява, появява се жълто покритие, което разваля външния вид на стаята. Този проблем е особено актуален за кухненския таван, тъй като именно тук той е изложен на повече замърсяване, отколкото в други помещения. И така, как да измиете тавана, за да не го разваляте и да не прекарвате целия ден?

Image

Ще ви трябва

  • - почистващи препарати;

  • - гъба;

  • - парцал;

  • - гумени ръкавици;

  • - очила;

  • - шал;

  • - маска.

Инструкция за употреба

1

Замърсен избелен таван може да се измие със следния разтвор: разредете двеста грама витриол в пет литра студена вода (с леко замърсяване). Нанесете подготвения състав на тавана в два или три слоя с валяк (първо отстранете всички неща и покрийте пода с полиетилен или няколко слоя вестници). Ако таванът е много мръсен, направете по-здраво решение (тоест триста или петстотин грама витриол на пет литра вода). След пълно изсушаване грундирайте тавана и побелете. Не забравяйте за мерките за безопасност, преди процедурата за почистване на тавана носете гумени ръкавици, предпазни очила, забрадка и маска. Ако разтворът попадне върху кожата ви, измийте го под топла вода.

2

Лесно се отстранява замърсяването от тавана на опъване. В края на краищата такъв таван е не само естетичен и придава на интериора уникален завършен вид, но и е доста прост за работа и поддръжка. Опънатите тавани се почистват лесно и дори могат да бъдат вакуумирани, при условие че са монтирани правилно и изработени от качествен материал. Като почистващ препарат можете да използвате течност за почистване на стъкло, тя съдържа алкохол, поради което няма да има петна по лъскавата повърхност на тавана. Използвайте меката страна на гъбата или кърпа без мъх. Използването на остри предмети при миене на опънати тавани е неприемливо, тъй като можете да надраскате или разкъсате платното.

3

Не е трудно да измиете окачения таван, грижата за него може да бъде разделена на два вида: мокро и химическо чистене. Химическото почистване се извършва с помощта на обикновена прахосмукачка, а малки петна се отстраняват с обикновена училищна гума. Мокрото почистване се извършва с мека гъба и топла сапунена вода. Ако модулите са изработени от минерални влакна, избършете ги с леко влажна кърпа (голямо количество влага ще повреди повърхността). Отстранете мазните петна с течност за миене на съдове. След това измиване, избършете тавана с мека, суха кърпа.