Logo decormyyhome.com

Как да изберем кухненски пречиствател за въздух

Как да изберем кухненски пречиствател за въздух
Как да изберем кухненски пречиствател за въздух

Съдържание:

Видео: StokataStoki.bg - Онлайн Магазин за Настолни компютри, Лаптопи, Хардуер, Периферия, Сървъри... 2024, Юли

Видео: StokataStoki.bg - Онлайн Магазин за Настолни компютри, Лаптопи, Хардуер, Периферия, Сървъри... 2024, Юли
Anonim

Пречиствателят за въздух за кухнята е специален уред, който бързо и ефективно елиминира неприятните миризми в стаята. Днес можете да закупите различни модели пречистватели на въздух с голямо разнообразие от функции.

Image

Качулка за готварска печка

Това е устройство със специални вентилатори, които изхвърлят въздуха, а с него лошо мирише през тръбни въздуховоди на улицата. Инсталирането на всяка качулка предвижда компетентно подреждане на пътя на въздуха. Колкото по-гладко е, толкова по-ефективно ще работи устройството. В случай на извито разположение на изходните тръби въздушният поток, или по-скоро неговата мощност, ще бъде слаб. И колкото повече различни нередности в тези тръби, толкова по-малко качество работи качулката.

Рециркулационни пречистватели на въздух

Такива пречистватели на въздух за кухнята обикновено имат няколко (понякога един) филтри, които пречистват въздуха от неприятни миризми. Основната разлика между тези устройства от аспиратора е тяхната способност да връщат пречистен въздух обратно в стаята. В допълнение, такива устройства осигуряват използването на няколко филтъра наведнъж: въглища и конвенционални механични, които са необходими за филтриране на въздуха от различни големи суспензии.

Основният недостатък на пречиствателите на въздух за кухня от този тип е високата цена и цената на консумативите, тоест специални филтри. Последните трябва да се променят приблизително на всеки няколко месеца (в зависимост от конкретния модел на устройството).

И така, какво да изберем?

За да определите най-подходящия тип пречиствател на въздуха за кухнята, на първо място, внимателно анализирайте всички характеристики на помещението, където искате да го инсталирате. Ако инсталирането на въздуховода във вашата кухня изисква големи разходи за заплащане на специалисти, както и за свързани материали, плюс всичко останало, пътят за излизане на въздушната маса не може да бъде направен равномерно и ще се изискват дупки в няколко стени, най-добрият вариант за вас в този случай ще бъде рециркулация въздухоочистител.

Освен това, преди да купите такъв апарат, не забравяйте да направите измервания на вашата собствена печка, над която тя ще бъде разположена.

Вид на монтажа

Пречиствателите на въздух за кухнята също могат да се различават помежду си и по вида на закрепването:

1. Висящите качулки се инсталират директно над печката и се закрепват към мебелите.

2. Вградени - закрепват се или се вграждат в кухненски мебели и напълно се сливат с него. Например, можете да закупите пречистватели на въздух за кухнята, направени в същия стил с мебели, тогава те ще станат почти невидими за окото.

3. Купол или камина - отнасят се към вида на изхода и напомнят под формата си комини на камини и най-важното - перфектно се вписват в почти всеки интериор.

И разбира се, най-добре е да изберете пречистватели за въздух за кухнята само от надеждни производители, доказали се у нас.

Свързана статия

Как да изберем най-добрия фритюрник