Logo decormyyhome.com

Как да изберем телевизор за домашно кино

Как да изберем телевизор за домашно кино
Как да изберем телевизор за домашно кино

Съдържание:

Видео: Как да изберем саундбар система за смарт телевизор? 2024, Юли

Видео: Как да изберем саундбар система за смарт телевизор? 2024, Юли
Anonim

Модерно домашно кино е чудесна възможност за организиране на кино с намален размер в жилищното пространство на една къща. Както в професионалното кино, тук трябва да присъстват всички компоненти: акустично оборудване, екран, затъмняване.

Image

Проект за домашно кино

Отправната точка при създаването на домашно кино е избора на стая, която има правилната акустична форма и размер. Тук може би не може да се направи без намесата на професионалисти. Трябва да създадете правилното звуково поле. Това означава, че трябва да се постигне оптимално ниво на плътност и равномерност на звука.

Избор на размер на екрана за домашно кино

Процесът на създаване на мини кино започва с закупуването на екран: LSD панел, проектор, плазма. Екранът и другите компоненти се избират според дизайна. Размерът на екрана зависи от размера на киносалона. При размер на екрана от 37 до 94 см, разстоянието до него трябва да бъде от 2 до 5 м. Но трябва да се помни, че за домашно кино размерът на диагонала на телевизора трябва да бъде в диапазона от 25-27 инча, защото именно от този диагонал се използват системите с поддръжка за ясно HD изображения. За домашното кино размерът на екрана е изключително важен показател. Ако изберете правилния телевизор, можете да постигнете ефекта на пълно присъствие.

Съвети за избор на телевизори за постоянен ток

Много е важно да изберете правилната телевизионна технология. Към днешна дата сред най-популярните телевизионни технологии са признати следните:

- тръба за картина;

- LCD или течен кристал;

- PDP или плазма;

- проекция.

Всяка от технологиите има своите плюсове и минуси. Особено забележими са опциите за прожектиране: най-висока разделителна способност, контраст и яркост.

Следващият индикатор, върху който трябва да се съсредоточите, когато избирате телевизор за център за отдих, е разделителната способност на екрана. Само прогресивните телевизори на най-новите версии с Full HD резолюция предоставят ясна картина. Често закупуването на телевизори въз основа на избора на производителя е най-правилното. В допълнение към екрана се нуждаете от добър звук, така че трябва да обърнете внимание на присъствието на NICAM.