Logo decormyyhome.com

Как да изберем евтина шевна машина

Как да изберем евтина шевна машина
Как да изберем евтина шевна машина

Видео: "Знаете ли как" - Ушиване на облекла - 02.05.2015 2024, Юли

Видео: "Знаете ли как" - Ушиване на облекла - 02.05.2015 2024, Юли
Anonim

Евтина шевна машина е машина до 250 долара. Обикновено е оборудван с люлееща се совалка (въпреки че те обозначават вертикално в описанието) и поради това тя вибрира силно по време на работа (колкото повече натискате педала, толкова по-силно вибрира).

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е пружината (по-точно педалът за закрепване на шева). Доста често се отслабва и поради това е невъзможно закрепването на линията (бутон за обратна връзка).

Второ, ако има възможност за шиене с две игли, проверете дали има и двата държача за макари (защото често една или и двете изпадат, но това не се обръща внимание).

Трето - напрежението на горната нишка при избора на дебелината на тъканта (обикновено от 0 до 7). Инструкциите често показват, че тънката тъкан е 0, а дебелата тъкан е 7. Отне една година на мъчение, за да разберете, че инструкциите са грешни и трябва да настроите дебелината напротив. Обикновено използвам 0 за много гъста (включително пяна), и 3 най-често. 7 все още не е полезен, но може би ще опитам за шифон.

Четвърто, добре е, когато в колата има подсветка, но поради това маслото изсъхва много бързо и трябва да смазвате машината всяка седмица, в противен случай нишката се къса постоянно и е просто невъзможно да се шие. Още една година от живота беше похарчена за осъзнаването на този факт.

По принцип китайските машини с добро качество и когато не искат да шият, може би това не е производителят, не калерчето, не напрежението на нишката, не дебелия материал, не тънките нишки, не лошите игли - но че машината трябва да се смазва по-често.

Пето, функцията на бутоните (за бутоните) е много полезна. Не всички коли го имат и кракът не е навсякъде. Въпреки че е по-необходима при шиене на блузи и панталони, но главно машините от този клас използват дрехи и шият летни рокли за ремонт.

По принцип по отношение на цена и качество ми хареса Boutique S-15. Работи правилно повече от 4 години, никога не е ремонтиран.

По време на работа обаче беше установено, че винтът за иглите стърчи вдясно (а не отзад, както при други машини) и при движение на тъканта може да нарани пръстите ви.