Logo decormyyhome.com

Как да изберем евтина и удобна шевна машина

Как да изберем евтина и удобна шевна машина
Как да изберем евтина и удобна шевна машина

Видео: Машина за шкурене на стени и тавани Scheppach DS920 5903804901 - 710W 2024, Юли

Видео: Машина за шкурене на стени и тавани Scheppach DS920 5903804901 - 710W 2024, Юли
Anonim

Когато избират шевна машина, много хора мислят за надеждността и функционалността на шевни машини, въпреки че начинаещите шивачки често просто трябва да се удобят и да запълнят ръцете си, за които не е необходимо да отделите много пари и време, за да настроите. Много по-важно - удобство, стабилна скорост, простота, лекота на грижа!

Image

Инструкция за употреба

1

За да изберете евтина шевна машина, трябва да отговорите на следния въпрос: за какво точно ще се използва? Ако това ще бъде ремонт на дрехи, изработени от дебели тъкани - като дънки или палто - изберете модел на шевна машина с вертикална люлка.

Можете също да вземете машина с вертикална люлееща се совалка с регулируемо налягане на краката върху плата, повече за тънки тъкани, по-малко за дебели. Не е тайна, че машините с такова устройство за совалки често се провалят по време на прехода от поставянето на дебели тъкани към тънки.

Ако планирате да украсите дрехите, като бродирате на обръч, можете да вземете по-евтина машина с по-ниско захранване с хоризонтална совалка, но с височина на повдигане на крака от 10 мм (ширина на обръча) и възможност за изключване на долния платнен конвейер (или проклетата плоча в комплекта).

Image

2

Ако планирате да шиете ризи, якета (това е много популярно сред шивачките), няма значение коя совалка - основното е да си купите машина в комплект с режим на шиене на бутони и шев за крачета и бутони с възможност за изключване на долния конвейер за тъкани (или проклетата плоча в са включени).

Ако възнамерявате да правите най-простите операции - като шиене на спално бельо, престилки, гащеризони, летни рокли, плажни чанти, спално бельо за табуретки, шиене на завеси - тогава ще бъде достатъчно шиваща мини-машина с хоризонтална совалка. Поради факта, че няма платформа за ръкави, ще бъде невъзможно да се обработи ръкавът на ризата или да се къса вълненият чорап. Да, не можете да шиете ризи на мини-машина!

Image

3

Също така е необходимо да се обърне внимание на какъв вид подсветка: LED или конвенционална лампа с нажежаема жичка? Ако подсветката е обикновена, а не LED, мазнината изсъхва бързо и механизмът на шевна машина бързо става неизползваем. Често можете да го замените с диодна крушка, но трябва да я потърсите и не навсякъде те са със същия размер и основа, колкото е необходимо. LED подсветката най-често има син цвят, както е на снимката.

Image

4

Ако в комплекта няма капак, това означава, че маслото бързо ще изсъхне в жегата, а при висока влажност през есента ще ръждясва. Тогава колата ще издържи максимум 5 години. Можете и дори трябва да шиете калъф, изработен от непромокаема материя, например подсилена дъждобран, веднага след покупката.

Image

5

По принцип всякакви, дори китайски шевни машини са с добро качество. И причината, поради която те не искат да шият, заключват механизма на маховика и затова разкъсват конеца - често не в производителя, не в совалката - хоризонтална или вертикална, не в напрежението на нишката, не в дебел материал, не в тънки нишки, не в лоши игли - и факта, че машината трябва да се смазва по-често. И то не с моторно масло, защото изсъхва, навива се в макари и не маха маховика - а с мазнина с пулверизатор WD-40 или ZR-40.

Ето защо незабавно препоръчвам да закупите смазочен спрей WD-40 в магазин или автомобилен отдел и преди всяка употреба напръскайте машината по пътя на горната нишка.

Image

6

Също така причината за повредата на шевната машина е, че прахът от нишките се задръства във вертикалната кука и преди всяка употреба трябва да извадите кутията на калерчето от куката и да почистите с четка този прах от зъбите на конвейера. Това отнема време и наистина е много неудобно, защо погледнете по-отблизо машини с хоризонтална совалка, където не е необходимо да смазвате совалката, да почиствате и регулирате напрежението.

Image

7

Следващата причина за разплитане на долната нишка и задръстване на маховика е горната резба. Често нишката се изплъзва от регулатора на напрежението на горната нишка. Затова е необходимо да се разгледа по-отблизо, кой обтегач на нишката е напълно кръгъл и затворен или полуотворен, от който конецът ще изпадне през цялото време и ще шие нещо, ще се превърне в подвиг?

Image

8

Така че, всъщност изборът е между удобство и функционалност: между хоризонтална и вертикална люлееща се совалка.

- Не е необходимо хоризонталната совалка да се смазва.

- Нишките, прахът не се запушва всяка секунда, не късайте конеца, но колко е удобно да зареждате с гориво - нямате нужда от калъф за калерчета, няма нужда да сваляте ръкава! Номерът е, че можете да зареждате с гориво само строго по посока на часовниковата стрелка и да използвате само метални бобини.

- Поради хоризонталната совалка, машината не се клати, не се люлее при шиене. Тя има ниска скорост, но това е просто идеалното решение за прави линии!

- Хоризонталната совалка осигурява безшумна работа на шевна машина.

Но не бива да се надяваме на чудо - машина с хоризонтална совалка не шие дебели тъкани, не подгъва дънки - за това има машини с вертикална люлееща се совалка. Деним в 3 допълнения - и иглата се огъва!

Въпреки че, като опция (за работа с дебели тъкани) за машини с хоризонтална совалка, можете да си купите и контур с горен контур.

Image

9

Това е, което наистина има значение - двойно шиене на игли. Проблемът се решава просто: пръчка от гелевата писалка е залепена върху шпиндела за навиване на шпиндела - това е мястото за втората шпула на резбата!