Logo decormyyhome.com

Как да изберем машина за капково кафе

Как да изберем машина за капково кафе
Как да изберем машина за капково кафе

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Септември

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Септември
Anonim

Машината за капково кафе е най-простото и удобно устройство в употреба, което ви позволява ежедневно да се отдадете на себе си и на любимите хора с ароматна напитка. Всеки може да приготвя силно кафе, използвайки такова устройство, разликата в машините за капене е достъпната цена. За да изберете такава техника за кухнята, трябва да вземете предвид не само цената, но и основните характеристики на кафе машината.

Image

Инструкция за употреба

1

Кафемашините или по-точно капкообразувателите предлагат метод за филтриране за приготвяне на напитка. За да получите ободряващо кафе, е необходимо да изсипете смлян прах в специална мрежа. След това апаратът загрява водата до желаната температура, течността се прекарва през кафето на капки. Тогава готовата напитка попада във филтъра и в съда за печене на кафе. Отнема няколко минути, за да приготвите една порция.

2

Смята се, че кафето в машините за капково кафе е по-малко наситено, отколкото в кафемашините тип рожков. Много обаче зависи от качеството и вида на използваното кафе. Когато избирате машина за капково кафе, имайте предвид, че такива устройства са по-подходящи за приготвяне на кафе-американо. Това е напитка с ниско съдържание на кофеин.

3

Производителите на капково кафе се появиха в Америка, те помагат бързо и лесно да получите цяла саксия с вкусна напитка. Малка доза кофеин в течността се обяснява с факта, че времето на излагане на гореща вода на смляно кафе е минимално. Когато избирате кафе машина, трябва да обърнете внимание на нейната сила. Може да варира от 1300 до 300 вата. И колкото по-мощна е кафемашината, толкова по-слабо е нивото на кофеина в кафето.

4

Почти всички капки кафе машини ви позволяват да поддържате определена температура на напитката. В допълнение, функционалността на устройството може да включва опция за контрол на силата на напитката. Има и машини с вградена кафемелачка.

5

Когато купувате, трябва да прецените от какво е изградено тялото на кафемашината. Традиционно това е бюджетна пластмаса или неръждаема стомана, самата колба е изработена от фибростъкло. Филтрите също могат да варират, има машини с хартиени филтри за еднократна употреба, устройства за многократна употреба. Наричат ​​ги още „златни“. Или можете да си купите кафемашина с найлонов филтър, тя е предназначена само за 60 вари.

6

Сред незадължителните, но полезни функции, които могат да бъдат дадени за капково кафе машини, има и защита срещу преливане. Удобно е, ако кафемашината има таймер, тогава прясно свареното кафе ще ви изчака точно в определеното време. И накрая, производителите предлагат капкомерни машини с гласово управление.

7

Важна е и марката, под която се пуска кафе-машината тип капково. Дайте предпочитание на кафемашина на известен производител и по всякакъв начин вземете предвид размерите на устройството, така че устройството да се побере във вашата кухня.