Logo decormyyhome.com

Как да изберем качествена вълнена тъкан

Как да изберем качествена вълнена тъкан
Как да изберем качествена вълнена тъкан

Видео: Теплая КУРТКА ОВЕРСАЙЗ двубортная с БОЛЬШИМ воротником и карманами 🧐 Легкий крой и простой пошив 2024, Юли

Видео: Теплая КУРТКА ОВЕРСАЙЗ двубортная с БОЛЬШИМ воротником и карманами 🧐 Легкий крой и простой пошив 2024, Юли
Anonim

Най-ценното свойство на вълната, както знаем, е да поддържа топлина. Но е много важно да се вземе предвид, че не самото влакно се нагрява поради някакъв специален химичен състав, а въздухът, който е надеждно хванат в тъканта от безброй твърди "пружини", които изграждат вълненото влакно.

Image

Следователно стойността на тъканта се измерва не от нейната дебелина, а от чистотата на влакното и лекотата, способността да задържа възможно най-много въздух с ниско тегло. А стилът на вълнената тъкан трябва да подчертае точно това достойнство.

Затова избягваме твърди, пресовани форми. За да не прегърнете ръба - тук е важно да поддържате впечатлението за обемност, въздушност на тъканта - често се използва най-трудоемката и сложна обработка на ръба - пух.

Тоест, невидима линия е пришита отвътре по ръба на дъската с чести ръчни шевове, закрепвайки двете материи и по този начин фиксирайки формата. Финалната линия е разположена на по-голямо разстояние от ръба. Формите на палто най-често са безплатни - защото лекотата винаги се свързва със свободата. Ние режем тъканта по-малко с конструктивни линии, не увеличаваме визуално нещата, не разваляме напразно ценен материал. Всичко това се отнася за по-скъпите завеси. Палта от тях се шият в продължение на много години, така че стиловете са класически, с внимателно калибрирани, често заоблени очертания на детайлите.

Оформена художествена литература - всички видове смели артикулации, остри детайли - ще оставим за по-евтини вълнени тъкани с малка добавка от чисти вълнени влакна. Но тук остава правилото: по-леките завеси се нуждаят от свободни форми, а плътните, тежки, като плат, се нуждаят от ясен дизайн и детайли за декориране. Колкото по-малко платът говори сам за себе си, толкова по-силен трябва да се декларира стилът, който го украсява.