Logo decormyyhome.com

Как да изберем качествена вградена фурна

Как да изберем качествена вградена фурна
Как да изберем качествена вградена фурна

Съдържание:

Видео: Съвети при избор на фурна 2024, Юли

Видео: Съвети при избор на фурна 2024, Юли
Anonim

Вградените фурни днес ви позволяват лесно и бързо да приготвяте вкусни сладкиши, задушени и печени ястия, месо със златисто кафяво и много други. Те са незаменим кухненски компонент и лоялен помощник на домакините, които обичат да поглезят домакинствата с кулинарните си шедьоври. Как да изберем правилната вградена фурна, така че да служи вярно за повече от едно поколение?

Image

Видове вградени фурни

На първо място, когато избирате фурна, трябва да изберете неговия тип. Така, зависимата фурна е оборудвана с контролен панел, който регулира както функциите на фурната, така и плота, който е съвместим с нея. Обикновено такава фурна се монтира под плота, тъй като тя е част от набор от вградено зависимо оборудване. Независимите фурни имат собствен независим контролен панел и могат да бъдат поставени по преценка на собственика.

Дизайнът на независими вградени фурни значително разширява възможностите за тяхното инсталиране.

Също така, преди да купите качествена фурна, трябва да определите източника на енергия, използвана за готвене. Традиционните вградени фурни са газови шкафове, които работят на горния и долния режим на отопление, както и на изкуствена вентилация и без вентилатор. Обикновено те са оборудвани с комплект грил, шиш, газ контрол и електрически палеж. Такава фурна значително спестява енергия и е подходяща за сгради с претоварено окабеляване, но тя изисква качулка (в идеалния случай). По-популярни са електрическите фурни, които имат всякакви функции и режими на готвене. Те са комбинирани с всички котлони и ви позволяват да зададете точната температура, както и автоматични програми за конкретни храни и ястия. Основният им недостатък е високата консумация на енергия, но производителите работят върху нея.