Logo decormyyhome.com

Как да изберем добър тиган

Как да изберем добър тиган
Как да изберем добър тиган

Видео: Как да си изберем тиган 2024, Юли

Видео: Как да си изберем тиган 2024, Юли
Anonim

Тиганът е един от най-важните елементи в кухнята. Без него е невъзможно да се приготви пълноценен обяд или вечеря. Ето защо трябва да изберете внимателно тиган, за да служи добре и дълго време.

Image

Основният критерий за избор на тиган е материалът, от който е направен.

Класическият вариант е готварски съдове от чугун: храната не гори, тъй като се създава естествен защитен филм, ястия могат да се приготвят, без да се разбърква почти. Самият процес на готвене наподобява повече мързеливост от пържене, което увеличава вкуса на готвената храна. Чугунените тигани се считат за най-скъпите, което е оправдано от дългия експлоатационен живот и удобство.

Image

Чугунният тиган обаче е тежък и податлив на удар, а също така е податлив на корозия.

Възможно е да закупите тиган с евтини цени от алуминий: той е лек, устойчив на ударни натоварвания. Основният недостатък е бързото изгаряне на храната в такива ястия.

Третият тип са тиганите от неръждаема стомана, които са здрави и безопасни за здравето, но са тежки и не могат да се предпазят от изгаряне без специално покритие.

Незалепващото покритие е друг важен критерий за избор. Тефлоновото покритие е устойчиво на топлина и има отлични незалепващи свойства, но е склонно към нарязване.

Купуването на керамичен тиган означава да придобиете висококачествен продукт с отлични характеристики. Но е по-добре да не миете такива съдове в съдомиялни машини.