Logo decormyyhome.com

Как да изберем шлайф

Как да изберем шлайф
Как да изберем шлайф

Съдържание:

Видео: Какъв вид шлайф за каква операция ми е нужен? 2024, Септември

Видео: Какъв вид шлайф за каква операция ми е нужен? 2024, Септември
Anonim

Българинът, както го наричат ​​в ежедневието, е ъглошлайф (ъглошлайф). Такъв инструмент е предназначен за рязане на бетон и метал, шлайфане, шлайфане и други задачи. Изберете мелница в зависимост от целта, за която искате да я използвате.

Image

Видове мелнички

Изборът на шлифовъчна машина зависи от вида на работата, която ще се извърши с помощта на този инструмент. В тази връзка мелниците са разделени на 2 вида:

- професионални;

- домакинство.

Между себе си те се различават по дизайн, предназначение и цена. Професионалните ъглошлайфи са предназначени за дълга и интензивна работа. Основните отличителни характеристики на този тип инструменти включват:

- висока износоустойчивост на възлите, което позволява дългосрочна работа;

- значително тегло, което се обяснява с наличието на корпус с висока якост и специални единици;

- ниска вероятност от прегряване;

- висока мощност;

- допълнителни функции, които улесняват дългосрочната работа;

- доста висока цена на мелницата и нейните компоненти.

Домакинските шлифовъчни машини са проектирани за по-малко натоварване. Дизайнът на такива модели е по-малко издръжлив. Тези ъглошлайфи са сравнително евтини. Независимо от това, домакинските мелнички вършат добре работата си.

Трябва да се помни, че когато работите с домакински инструмент, трябва да му дадете малко почивка на определени интервали. След приблизително 10-15 минути работа трябва да се направи почивка от 15-20 минути.

Ако за работа в домакинството е необходима мелница, няма нужда да купувате скъп и мощен професионален инструмент, който е предназначен за мащабни строителни работи.