Logo decormyyhome.com

Как да изберем акумулаторни батерии

Как да изберем акумулаторни батерии
Как да изберем акумулаторни батерии

Съдържание:

Видео: Каква Батерия да изберем за електро велосипеда си (Li-ion, Lipo, LiFePo4, NiCd, NiMh, Pb) 2024, Юли

Видео: Каква Батерия да изберем за електро велосипеда си (Li-ion, Lipo, LiFePo4, NiCd, NiMh, Pb) 2024, Юли
Anonim

Всяка, дори скъпа батерия, може преждевременно да се провали. Най-честата причина за това е неправилен процес на зареждане или несъответствие на батерията с използваното устройство.

Image

Най-евтините батерии включват оловна киселина. Използването им е ефективно в устройства с висока консумация на енергия, където масата на батерията и нейните размери не играят голяма роля. Например, непрекъсваемо захранващо устройство или система за резервно осветление. Не се препоръчва да съхранявате оловната батерия в разредено състояние, поради липсата на гаранция, че тя може да се зарежда след определен период от време.

Н2 никелови кадмиеви батерии

Когато избирате типа батерия за конкретно устройство, трябва да вземете предвид въздействието върху околната среда по време на работа на устройството. Никел-кадмиевите и никело-метални хидридни батерии практически не се различават по външен вид, но в свойствата си имат свои собствени нюанси. Кадмиевата батерия има ниска консумация на енергия, но е в състояние да работи при необичайни условия на топлина или замръзване. Не може да се провали по време на късо съединение и се използва широко в преносими устройства.

Той може да служи и след 1000 зареждания или съхранение за дълъг период от време. Основният му недостатък е ефектът от запаметяването. Когато зареждането е непълно, батерията, както би могло, поставя това състояние в паметта, което води до намаляване на капацитета и бързо зареждане. Вярно е и се зарязва много бързо. Затова ще бъде полезно внимателно да изберете устройство за зареждане на батерията.

Евтините зарядни устройства може да нямат отделните функции и характеристики, които имат маркови модели на известни доставчици. Липсата на защита от прегряване може да причини пожар. Автоматичното изключване на токозахранването, след като батерията е напълно заредена, може сериозно да увеличи експлоатационния й живот. Функцията за пълно разреждане на батерията преди началото на процеса на зареждане е полезна, особено за типа кадмий.