Logo decormyyhome.com

Как да овлажним въздуха

Как да овлажним въздуха
Как да овлажним въздуха

Видео: Кислороден Концентратор - Как Работи, Видове и Устройство на Апарата 2024, Юли

Видео: Кислороден Концентратор - Как Работи, Видове и Устройство на Апарата 2024, Юли
Anonim

Известно е, че човек се чувства комфортно при температура 18-22 ° C и при влажност на въздуха 40-60%. През зимата, когато батериите за централно отопление са включени, въздухът изсъхва до 20%. По-сухо е, отколкото в пустинята. Излишно е да казвам, че това е много вредно за нашето здраве и външен вид: кожата изсъхва и става много чувствителна. Има няколко начина да избегнете изсушаването на въздуха.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо, дори в най-студения ден е необходимо да се проветри помещението. Но не отваряйте широко прозорците. Достатъчно е редовно да отваряте прозореца. Няма да увеличите много влажност в помещението, въпреки че със сигурност ще стане по-лесно да дишате.

2

Поставете или окачете съдове за вода близо до батерията. Това може да стане, като отрежете пластмасовата бутилка заедно, напълнете я с вода и я поставите под батерията. Можете също така да подредите мини-аквариуми, където да поставите водни растения. Фонтаните изпълняват не само декоративна функция в стаята, но и изпаряват вода.

3

Известно е, че домашните растения са естествени овлажнители. Представете си как страдат тези бедни същества през зимата. Следователно, често като ги овлажнявате, ще получите двойно предимство: овлажнете въздуха, с който дишате и спасете растенията. Повече от всички други домашни растения, Cyperus абсорбира и отделя влага. Разредили гъсталаците на кипер, ще се насладите на благоприятен микроклимат в стаята.

4

Друг начин - самостоятелно пръскане на вода в стаята. Направете това с пистолет за пръскане. Въздухът е добре овлажнен, но този ефект не трае много дълго.

5

Най-ефективният начин за овлажняване на въздуха е закупуването на електрически овлажнител. Най-безшумните и ефективни овлажнители са ултразвукови. Във водата могат да се добавят етерични масла за такива овлажнители, които при изпаряване дезинфекцират въздуха. Единственият им недостатък е високата цена, която обаче се оправдава в процеса на експлоатация. Традиционните изпарители овлажняват въздуха с вентилатор, който задвижва студена изпаряваща вода от специален резервоар. Недостатъкът на такъв овлажнител е шумът. Също така, те могат да използват само дестилирана вода, от обичайните филтрите им бързо се запушват. Паровите овлажнители са много по-продуктивни от традиционните и евтини в сравнение с ултразвуковите овлажнители. Но и те, както традиционните, са много шумни.