Logo decormyyhome.com

Как да увеличите влажността в апартамента

Как да увеличите влажността в апартамента
Как да увеличите влажността в апартамента

Видео: Amazing Alcohol Ink 2.0 for Procreate - Complete Walkthrough and Brush Demos 2024, Септември

Видео: Amazing Alcohol Ink 2.0 for Procreate - Complete Walkthrough and Brush Demos 2024, Септември
Anonim

Нормалното функциониране на всички системи на тялото се осъществява при определена влажност, която не трябва да пада под 40%. За съжаление, често този проблем се пренебрегва от жителите на апартаментите, докато горещата батерия през зимата или климатикът през лятото може да изсуши въздуха много. При такива условия бактериите започват да се развиват по-бързо, рискът от хващане на инфекция се увеличава, трудно е човек да диша, трудно е да заспи.

Image

Ще ви трябва

  • овлажнител;

  • кърпи;

  • стайни растения;

  • спрей;

  • капацитет.

Инструкция за употреба

1

Лекарите препоръчват използването на специални овлажнители. Купете такова устройство за апартамент. Те се предлагат в различни видове: традиционни, ултразвукови, парни. Трябва да ги изберете в зависимост от площта на апартамента и целта на овлажняване. Освен това някои овлажнители осигуряват йонизационна функция на въздуха.

2

Засадете стайни растения, те са в състояние да увеличат влажността на въздуха. Най-добре се навлажнява с цветя с големи листа - констер, фикус, мазнина, можете също да поставите в апартамента няколко растения със средни листа, например, стрелка, абутилон, колеус. За тях е лесно да се грижат, но стаята винаги ще поддържа нормално ниво на влага. Също така, някои растения трябва да бъдат пръскани и самата тази процедура повишава влажността.

3

Започнете аквариумни риби или просто купете аквариум - водата, изпарявайки се, овлажнява въздуха. Повърхността на водата трябва да е възможно най-голяма. Вместо риба могат да се отглеждат само водорасли, за тях е много лесно да се грижат. Редовно добавяйте чиста вода. Друг подобен вариант е декоративен фонтан, който може да се купи в магазини за сувенири.

4

Мокри кърпи и ги окачете на батерии през отоплителния сезон. Повишаването на температурата допринася за бързото изпаряване на водата, като по този начин увеличава влажността в апартамента. Можете също да използвате този метод: включете душа със студена вода, насочвайки налягането му във ваната. Поставете вентилатор пред банята. Постепенно въздухът ще се овлажнява и ще се разпространява в целия апартамент.

5

Проветрявайте района по-често, особено по време на дъжд. Сухият въздух излиза през прозорци и отвори и се заменя с влажен и свеж. Напръскайте въздуха в апартамента с вода с помощта на пулверизатор.

6

Купете специални контейнери - изпарители - в магазина за хардуер. Това са керамични съдове, които са окачени на батерии. В тях се излива вода, която се изпарява за ден и повишава влажността. Можете сами да направите такива изпарители - използвайте консерви или други контейнери и за да не разваляте интериора, купувайте широки красиви вази. Те могат да поставят декоративни стъклени камъчета.

Микроклимат в апартамента