Logo decormyyhome.com

Как да изхвърлите стара чугунена вана

Как да изхвърлите стара чугунена вана
Как да изхвърлите стара чугунена вана

Съдържание:

Видео: Washing the print head with syringes with soaking 2024, Юли

Видео: Washing the print head with syringes with soaking 2024, Юли
Anonim

Обикновено се смята, че най-надеждните и издръжливи вани са тези, изработени от чугун. По време на тяхната работа няма излишен шум и те перфектно задържат топлина. Може би единственият недостатък на чугунените вани е тяхната впечатляваща маса, което донякъде затруднява изхвърлянето на този старомоден водопровод.

Image

Правите ремонт в банята и сте решили да замените банята, но се сблъсквате с проблема с рециклирането на стара водопровод, направена от чугун? Има няколко варианта как да премахнете ненужна вана от дома си.

Как да се отървете от стара вана, изработена от чугун?

Наистина висококачествената вана от чугун тежи не по-малко от един и половина центри, поради което процесът на изключване и изхвърляне е изпълнен с определени трудности. Често хората решават да не заменят банята, а само я актуализират - например, използвайки така наречената акрилна облицовка във ваната или прилагайки нов слой емайл вместо стария - потъмнял и напукан от време на време. Ако тази опция не ви подхожда, можете да се отървете от старата чугунена вана от чужди сили.

Във вестниците на вашия град, които публикуват частни реклами, със сигурност ще намерите координатите на компаниите, които се занимават с износ на обемисти отпадъци. Що се отнася до ваната, тя може да бъде извадена дори без материална компенсация от ваша страна - в края на краищата такива бригади даряват чугунени продукти, за да скрапват пунктовете за събиране на метали и да получават добри пари за нея. Просто трябва да се обадите на посочения в рекламата телефонен номер и в удобно за вас време, демонтираната по-рано вана ще бъде взета директно от вашата баня.

Ако по някаква причина искате да се отървете от водопроводната вещ, която ви служи вярно дълго време сами - например, възнамерявате да я превърнете в метален скрап, най-добре е да разбиете банята на няколко части. В този случай ще бъде много по-лесно да я изведете от къщата. Покрийте ваната със здрава кърпа и я ударете силно с кувалда, като започнете от най-уязвимото място - отводнителната му дупка. Внимавайте да не се нараните и в никакъв случай не обърнете банята с главата надолу, докато не се счупи, за да не се повредят пода и таванът на вашите съседи.