Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата след изгаряне

Как да премахнете миризмата след изгаряне
Как да премахнете миризмата след изгаряне

Видео: ПОМАГА ЛИ ПОТЕНЕТО ЗА ГОРЕНЕ НА МАЗНИНИ? 2024, Юли

Видео: ПОМАГА ЛИ ПОТЕНЕТО ЗА ГОРЕНЕ НА МАЗНИНИ? 2024, Юли
Anonim

След пожар в стаята плава неприятна миризма. Доста е трудно да се отървете от него и може да отнеме време. Освен всичко друго, трябва незабавно да започнете да почиствате апартамента - миризмата на изгаряне бързо се абсорбира в околните предмети.

Image

Ще ви трябва

Оцетна киселина, амоняк, чаршафи, кърпи, ароматизирани свещи, озонизатор.

Инструкция за употреба

1

Възстановете и почистете вентилационната система. Това е първото нещо, което трябва да направите в борбата с миризмата на изгаряне. За целта отворете всички прозорци и врати. Ако имате пречиствател на въздух или климатик, тогава направете точно обратното - затворете.

2

Отървете се от всички неща, които са повредени от пожар и не могат да бъдат поправени. Измийте останалите елементи и извадете на чист въздух.

3

Почистете добре пода и всички останали повърхности, които са обект на мокро почистване. Налейте топла чиста вода в леген и добавете оцетна киселина или амоняк.

4

Измийте горящите прозорци със специална течност. Ако това не е под ръка, използвайте слаб разтвор на амоняк. Намокрете чиста кърпа от микрофибър и измийте добре чашата. Избършете на сухо със суха кърпа.

5

Налейте вода в голям съд с малко количество оцет за маса. Поставете контейнера на печката и докарайте течността да заври. Когато миризмата се разпространи в цялата стая, изключете топлината. Най-добре е да извършите такава процедура в топло време, така че влажността на улицата да е по-ниска, отколкото в апартамента. Водните молекули абсорбират миризмата на изгаряне и ще изчезнат с него.

6

Мокри чаршафи или големи кърпи с чиста вода, извийте и висете из апартамента. Влажната кърпа може да абсорбира неприятни миризми. Когато кърпите са сухи, изплакнете ги и повторете процедурата от самото начало. Този метод е доста ефективен и не изисква много усилия.

7

Запалете ароматизирани свещи всяка вечер. Пламъкът постепенно ще изгори горящи частици във въздуха, които са източник на неприятна миризма. Използвайте специални лампи, които предпазват от пожар.

8

Използвайте озонизатора. Включете устройството и оставете стаята за няколко часа. Ако за първи път не сте могли да се отървете от неприятната миризма на парене, повторете процедурата отново.

премахване на мирис на парене