Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате тоалетна

Как да инсталирате тоалетна
Как да инсталирате тоалетна

Съдържание:

Видео: Инсталиране на седалка за тоалетна чиния с вградено биде - GROHE 2024, Юли

Видео: Инсталиране на седалка за тоалетна чиния с вградено биде - GROHE 2024, Юли
Anonim

Как сами да инсталирате тоалетна? Необходимо е да го свържете към водоснабдяването и канализацията. За да избегнете проблеми, трябва предварително да знаете какъв тип връзка към канализацията се използва във вашата баня.

Image

Подготовка за монтаж

Монтажът на тоалетната започва с избора на желания модел. Преди да направите покупка, вземете предвид точните параметри на вашата баня. Трябва да знаете неговите размери, характеристиките на полагане на тръби и вида на свързване на тоалетната с канализацията.

Обикновено в стандартните апартаменти са тоалетни чинии, компактни. В магазините можете да намерите и тоалетни, предназначени за големи бани. Ако решите да закупите такъв, не забравяйте да направите измервания и се уверете, че той може да бъде инсталиран на мястото на стария.

Избор на тип връзка

Много е важно да не правите грешка с вида на връзката. Изходната тръба на тоалетната може да бъде направена под различни ъгли. Някои по-стари къщи използват вертикален дренаж, излизащ от пода.

Много по-често можете да намерите издания на два други типа - ъглови и хоризонтални, простиращи се успоредно на пода. Ако типът на освобождаване е избран неправилно, инсталирането на тоалетната може да бъде значително по-сложно.

Обърнете внимание на това как резервоарът за източване е свързан с водоснабдяването. Маркучът за водоснабдяване може да се побере отдолу или отстрани. Ако решите да изберете резервоар със странични тръбопроводи, проверете дали ще има достатъчно свободно място за свързване на маркуча.

Ако оформлението на банята не позволява маркучът да се води отстрани, изберете тоалетна с долна връзка за вода. Когато избирате типа очна линия, имайте предвид, че резервоарите със странично подаване на вода са по-шумни при пълнене.