Logo decormyyhome.com

Как да намалите размера на пуловер

Как да намалите размера на пуловер
Как да намалите размера на пуловер

Видео: Как увеличить свитер на четыре размера. Переделка для подписчицы! 2024, Юли

Видео: Как увеличить свитер на четыре размера. Переделка для подписчицы! 2024, Юли
Anonim

Ако пуловерът включва не само вълна, но и примес на синтетика, тогава много често след измиване на такова нещо се разтяга и вече не можете да го носите, за да работи. Възможно ли е да се намали размерът на пуловер и какво трябва да се направи?

Image

Инструкция за употреба

1

Първото нещо, което трябва да направите в този случай, е да измиете любимия си пуловер в гореща вода. Налейте вода в леген с температура около 60-70 градуса, накиснете якето и го оставете да лежи 10-15 минути. След това веднага се прехвърля на студено. Не забравяйте да добавите малко оцет към водата. Той ще запази цвета на пуловер. След това го извадете с ръце и го поставете върху предварително изпратена кърпа. В това положение оставете да изсъхне напълно. В никакъв случай не закачайте пуловера на раменете си, в противен случай той отново ще се разтегне под собствената си тежест.

2

Вторият начин е да се измие пуловерът в пералнята също при висока температура. Но тук може да му се случи инцидент: докато се надявате, че ще намалее с един размер, пуловерът може да "седне" по размер с три. Затова е по-добре да не рискувате.

3

Понякога отделните химически препарати вземат неща за намаляване на размера. Консултирайте се с съветника, ако те могат да ви помогнат. Специалистът ще проучи състава на тъканта и ще каже дали е възможно леко да намалите вашето нещо или не. Но дори ако с помощта на химическо чистене можете да намалите пуловер до желания размер, той вече няма да изглежда като нов. Факт е, че след топлинна обработка може да падне, особено на местата по шевовете. Следователно, след химическо чистене, ще трябва леко да изчеткате любимия си пуловер, за да скриете следи от такова почистване.

4

Друг начин да намалите пуловер е да го вземете. Вземете пуловер, завъртете го и маркирайте по страничните шевове, след като забележите необходимата ширина. Ако след като опитате, резултатът ще ви хареса, смело зашийте шевовете върху пишеща машина. Излишъкът може да се отреже и ръбовете да се затъмнят ръчно.

5

Най-добрият начин е, разбира се, да предотвратите разтягане при миене. За да направите това, вземете игла с двойна нишка и шийте странични шевове, гръб, ръкави и щанга с големи шевове. Закрепете нишките добре до желаната дължина или ги направете още малко. В тази форма го разпъвайте в топла вода с добавяне на мек препарат за деликатни вещи или шампоан за коса. След измиване и изплакване леко извадете и поставете да изсъхне върху кърпа. Когато е суха - внимателно потупвайте през мокра марля.

6

Този начин на измиване ще предпази пуловерът ви от разтягане, той ще изглежда нов за дълго време, ще стане приятен на допир и ще запази цвета си.