Logo decormyyhome.com

Как да поставите ламинат

Как да поставите ламинат
Как да поставите ламинат

Съдържание:

Видео: Укладка click виниловые полы Инструкция по простому ремонту пола 2024, Юли

Видео: Укладка click виниловые полы Инструкция по простому ремонту пола 2024, Юли
Anonim

Начинът, по който е положен ламинатът, зависи от това с коя ключалка е оборудван панелът. В противен случай правилата за подготовка на пода и изчисляване на броя на картините за всички видове тази настилка са еднакви.

Image

Ламиниран паркет е един от най-популярните подови настилки. Това е тънък, издръжлив панел, оборудван с краища "брави" за присъединяване към картини. Дебелината на ламината е различна - от 6 до 11 мм. Но всички панели са положени по един и същи начин.

Подготвителна фаза

Производителите препоръчват да започнете да полагате подовата настилка не веднага след закупуването й, а след няколко дни. През цялото това време ламинатът трябва да бъде в стаята, в която ще бъде положен. Това е необходимо, така че материалът да се адаптира към температурата и влажността, което ще помогне да се избегне по-нататъшна деформация на картините.

Павел също се нуждае от обучение. Ако е дървена, трябва да проверите за изкривени дъски. За целта използвайте строителното ниво. Необходимо е да се постигне такова състояние на повърхността, че на разстояние 2 м разликата във височината да не надвишава 2-3 мм. Този резултат може да се постигне чрез изравняване на пода с шлайф. Дъските трябва да бъдат укрепени, а тези, които не са подходящи за по-нататъшна употреба, трябва да бъдат заменени. Ако подът е бетонен, той трябва да бъде изравнен с циментово-пясъчен разтвор или саморазливна замазка.