Logo decormyyhome.com

Как да украсите маса

Как да украсите маса
Как да украсите маса

Съдържание:

Видео: В очакване на Коледа #3 | Коледна украса за трапезата | Sen Sen Bg 2024, Септември

Видео: В очакване на Коледа #3 | Коледна украса за трапезата | Sen Sen Bg 2024, Септември
Anonim

Когато каня гости, искам не само да приготвя оригинални и вкусни ястия, но и да създам уникална атмосфера в къщата. Красив, елегантно декориран сервизен масив в приятно настроение и радва окото. За да създадете шедьовър, трябва да се обадите на въображението си, за да помогнете и да се възползвате от няколко прости тайни за създаването на празнична украса за маса.

Image

Как да украсите маса за Нова година

За коледна или новогодишна трапеза трябва да изберете покривка с наситен дълбок нюанс. Като допълнителен, сребърен или златист тон е перфектен. Шифоновите вълни, разположени по протежение на масата, изглеждат много интересни, в гънките на които са поставени плаващи свещи с аромат на борови игли. Заедно с лъскава мишура, разпръсната по масата, те ще създадат трептящ ефект и ще осигурят на гостите новогодишно настроение.

Ъглите на покривката могат да бъдат украсени със сатенени лъкове. Отлична украса на масата за Нова година ще бъдат композиции от шишарки, иглолистни клони и червени мъниста. Можете също така да подредите големи златни или сребърни коледни топки на различни места.

В коледната вечер докосването на кристални ангели изглежда оригинално на празничната трапеза. Подходящо допълнение биха били шишарките, боядисани със сребърна боя. Можете да украсите масата с тях или да ги използвате като оригинални държачи за карти за гости. Яркочервените свещи в елегантни свещници подчертават мистерията на празника на Нова година и настройват присъстващите за топъл разговор.

Как да украсите сватбена маса

По традиция сватбената маса е покрита със снежнобяла покривка. Можете да използвате и ненатрапчиви пастелни цветове: светло розово, бежово, нюанс на шампанско и др. Стъклената или огледалната повърхност на масата не е покрита със покривка, а е украсена с дантелени салфетки.

След като изберете основния нюанс, трябва да изберете допълнителен. Последното трябва да се комбинира с цветовата схема на интериора, декора на чиниите и букета на булката. Сатенните лъкове, вълните от шифон, картите за гости и празничните свещи трябва да се съхраняват в този допълнителен нюанс.

Важен елемент от декорацията на сватбена маса са салфетките. Има два вида: хартия и плат, които присъстващите слагат в скута си. Всички кърпички трябва да бъдат издържани в една и съща цветова схема и да са еднакво сгънати, а платните също трябва да бъдат скорбялени.

Държачите за ваканционни пръстени не само ще фиксират ефективно салфетката, но и ще се превърнат в допълнителна украса на сватбената маса. Флоралните аранжименти са създадени така, че да хармонизират с други елементи на декора, не биха били прекалено ароматни и не биха пречили по време на хранене.

Сватбена маса е пълна без свещи. Най-красивите са поставени до младоженците. В други части на масата са поставени ароматизирани плаващи свещи, които ще трептят, подчертавайки романтиката на празника.

Как да украсите маса за рожден ден

За да украсите празничната трапеза за рождения ден, препоръчително е да изберете покривка и салфетки, или дантели, или ръчно изработени. Основният елемент на декора ще бъде оригинална композиция от цветя, която героят на повода обича. Очилата ще изглеждат интересно, ако прикрепите към тях малки флорални букети.

Столовете могат да бъдат поставени на капаци, както и плетени лъкове върху тях, създавайки атмосферата на истинска топка. Ако искате да подредите маса на бюфет, обличайте маси в поли на шведска маса. Последните можете да закупите или шиете сами. Празничните ястия, на които ще се сервират кошници със салати и сандвичи, покрийте с дантелени салфетки. Добра декорация на бюфета може да бъде композиция от мъниста и цветя, подредени в чаша за мартини. Сервиращите салфетки, подредени с вкус, ще придадат блясък и яркост.

Как да украсите детска маса за празник

Най-трудното е да украсите детската трапеза за празника. Момичетата и момчетата обикновено са безразлични към свежите цветя, а хартиените могат бързо да станат безполезни. Не е безопасно да поставите традиционните свещи и децата могат да пренареждат декоративни елементи на други места. Затова е по-добре да подредите лакомства под формата на емотикон, раци, мобилен телефон. Също така момчетата и момичетата ще се зарадват с необичайно нарязани плодове и зеленчуци.

Младите гости няма да останат безразлични към ядливите фигурки от зеленчуци и плодове, които можете да направите предварително с момчето за рожден ден. Празнична трапеза за деца трябва да се превърне в магическа полянка. Можете да го украсите с шоколадови фигури, изложени пред всеки гост.

Гирляндата от сладкиши, опъната между чиниите, изглежда апетитно и красиво. Но това, което децата определено ще оценят, са оригиналните карти за гости и балони, завързани за столове. Вътре в такива топчета се поставят предварителни бележки със забавни задачи. На такава приказна маса забавлението обещава да бъде шумно, жизнено и запомнящо се.

Свързана статия

Колко интересно да украсите масата за Нова година