Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за прозорец с двоен стъклопакет

Как да се грижим за прозорец с двоен стъклопакет
Как да се грижим за прозорец с двоен стъклопакет

Видео: ГЕНЕО - система за прозорци от РЕХАУ. 2024, Юли

Видео: ГЕНЕО - система за прозорци от РЕХАУ. 2024, Юли
Anonim

Модерен прозорец с двоен стъклопакет е незаменимо нещо за дома. Той задържа топлината, предпазва от издухване, изпълнява функцията на шумоизолация. За да може прозорецът да угоди на собствениците си за дълго време, той трябва да се грижи правилно.

Image

Инструкция за употреба

1

Пластмасов прозорец (прозорец с двоен стъклопакет) с правилна инсталация и грижи ще продължи около 40 години. Съвременните прозорци се различават по това, че изобщо не са причудливи. Не е необходимо да бъдат боядисани, залепени за зимата, третирани с различни разтвори, които предотвратяват процеса на изсъхване от дървото. Но все пак е необходимо да миете прозореца поне два пъти годишно при смяна на сезоните. Мокрото почистване не трябва да се извършва при ниски температури, тъй като стъклото може да се спука или да повреди пластмасата.

2

Можете да измиете натрупаната мръсотия и прах с нормален разтвор на сапун или да използвате специален инструмент за измиване на прозорци с двоен стъклопакет. Не използвайте абразивни вещества, разтривайте повърхността с твърди четки и гъби, тъй като профилът (пластмасова рамка) може да се повреди. За да се отървете от малки пукнатини впоследствие ще бъде невъзможно. Най-добре е мека салфетка или кърпа.

3

За да са с двоен стъклопакет доволни цялото семейство, не е достатъчно само да ги миете няколко пъти годишно. Важно е да наблюдавате хардуера - железни вложки, които позволяват на прозореца да се отваря и затваря. Те трябва да се смазват от време на време, за да не ръждясват, да не скърцат и да останат добре подвижни. Твърдото или машинното масло е подходящо за смазване. Дръжката трябва да бъде подложена на същата процедура.

4

Търговците на прозорци с двоен стъклопакет играят важна роля. Те предпазват от издухване и изпълняват функцията на шумоизолация. Те също трябва внимателно да се избърсват със специален инструмент по време на измиване и след това да се изсушат старателно. Производителите силно препоръчват купувачите да не пренебрегват това събитие заради собственото си спокойствие.

5

Ако собствениците просто решиха да инсталират прозорци с двоен стъклопакет, тогава е необходимо да се гарантира, че по време на монтажа прозорците са в защитен филм, в противен случай те могат да бъдат повредени, надраскани, което ще доведе до ненужно главоболие и неудовлетвореност. Но след инсталирането, след няколко дни, трябва да премахнете целия филм. Ако пропуснете момент, тогава ще бъде по-трудно да направите това. На мястото на филма ще останат неприятни лепкави следи.

6

Феновете на стайните растения много често се превръщат в основни виновници за повредата на перваза на прозореца. Влагата може да се натрупа около саксията по време на поливане. С течение на времето се появяват жълти кръгове, от които е невъзможно или много трудно да се отървете. За да предотвратите тази ситуация, трябва да покриете перваза на прозореца с филм или да използвате тави за саксии за цветя.

Обърнете внимание

Процесът на измиване на прозорци с двоен стъклопакет не се различава от същия в случая с дървените прозорци.

Полезни съвети

Ако децата или възрастните хора живеят в къщата, тогава те трябва да бъдат обучени, за да отворят правилно прозореца. Това ще ви помогне да предотвратите повреда на дръжката и стъклото.