Logo decormyyhome.com

Как да премахнете котлен камък в електрическа кана

Как да премахнете котлен камък в електрическа кана
Как да премахнете котлен камък в електрическа кана

Съдържание:

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

В момента електрическата кана се е превърнала в декорация на кухнята и незаменим помощник, но в резултат на многократна употреба може да възникне такъв проблем като мащаба. Ако не премахнете везната, тогава това може да причини неприятен вкус във водата, както и да повреди уреда. За да премахнете обезмаслението в електрическа кана, можете да използвате следните съвети.

Image

На нагревателния елемент на чайника и стените му се образува плака, която представлява обикновена сол, отложена на повърхността. Преди да почистите, трябва да разберете каква е причината за появата на варовик. Понякога е качеството на водата: тогава трябва да я замените с по-добра.

За да премахнете мащаба, ще ви трябват най-простите продукти, които повечето домакини имат в кухнята.

1. Ще ви трябват 2 супени лъжици оцет и 50 г лимонена киселина: изсипете оцет в чайника и след това изсипете лимона, сварете чайника и го оставете с тази смес за 60 минути. След определеното време покритието може лесно да се отмие с гъба. Ако за първи път има рейд, тогава можете да повторите процедурата. Понякога се използва лимон вместо лимонена киселина.

2. Содата е чудесен начин за почистване на електрическа кана. Първо, налейте вода в чайника, след това налейте 1 супена лъжица трапезна сол там, кипнете водата и оставете за 30 минути, след това отново изсипете вода в чайника, добавете 0, 5 чаена лъжичка лимонена киселина и отново я поставете на огъня. След като водата изстине, можете да започнете да миете чайника с кухненска гъба.

3. Оцетът също помага за почистване на чайника: изсипете една трета оцет и две части вода в чайника, защо кипнете водата и я оставете да се охлади. Везната в чайника ще се разтвори под въздействието на киселина, след което може лесно да се измие.

4. Един от най-нетрадиционните методи за почистване на електрическа кана е използването на обикновена газирана вода. Налейте вода в чайник, донесете до кипене и след това изцедете. След тази манипулация варовитият депозит трябва да се отклони.

5. Имайте предвид, че в магазините има голямо количество домакински химикали за почистване на вар. Понякога такива инструменти са доста скъпи, а резултатът не е толкова ефективен, така че можете да използвате алтернативни методи.