Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лъскавите петна

Как да премахнете лъскавите петна
Как да премахнете лъскавите петна

Видео: 3 Лесни начина да премемахнем петната от лицето ни 2024, Юли

Видео: 3 Лесни начина да премемахнем петната от лицето ни 2024, Юли
Anonim

Лъскавите петна силно развалят външния вид на дрехите. Обикновено се появяват поради неправилна употреба на ютията или дълго носене на неща. С помощта на импровизирани средства можете да опитате да върнете дрехите в първоначалния им вид.

Image

Ще ви трябва

Трапезен оцет, лук, борна киселина, рафиниран бензин, вестник, сода за хляб.

Инструкция за употреба

1

Разредете 150 ml 9% трапезен оцет в 500 ml вода. Навлажнете марля в получения разтвор и леко изстискайте. Поставете развалени дрехи на маса или дъска за гладене. След това гладете лъскавите петна с топла ютия през мокра марля. Постепенно преминавайте от една секция в друга, не забравяйте периодично да навлажнявате марлята. Този метод е идеален за почистване на черни тъкани.

2

Обелете лука и го настържете на ренде или в хранителен комбайн. Резултатът трябва да е каша. Нанесете луковата маса върху петната и оставете за 1-2 часа. След това време изплакнете третираната зона под течаща вода. По този начин цветните тъкани могат да бъдат поставени в ред.

3

Пригответе слаб разтвор на борна киселина. За да направите това, разтворете 1 чаена лъжичка от продукта в чаша вода. Намокрете гъбата за миене на съдове в течност и внимателно обработете лъскавите петна. След 30-40 минути изплакнете тъканта с много вода.

4

Отстранете петна с рафиниран бензин. Може да се закупи в магазин за хардуер. Избършете повредените места с памучен тампон, потопен в бензин. Преди употреба проверете тъканта за устойчивост на разтворител. За да направите това, нанесете няколко капки бензин върху вътрешния шев на продукта. Ако след няколко минути материалът е променил цвета си, изхвърлете този метод.

5

Вземете лист вестник и прикрепете към лъскавите области. След това загрейте ютията и я гладете леко. В същото време бъдете внимателни - върху тъканта може да останат неприятни следи от печатарско мастило.

6

Разбъркайте 1 супена лъжица сода за хляб в чаша топла вода. Намокрете гъбата с пяна в получения разтвор и обработете материала. След това изплакнете в течаща вода. Този метод е подходящ за премахване на петна от коприна и вълна.