Logo decormyyhome.com

Как да премахнете блясъка на тъканта от ютията

Как да премахнете блясъка на тъканта от ютията
Как да премахнете блясъка на тъканта от ютията

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Юли

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Юли
Anonim

Блясъкът върху тъканта може да се появи поради факта, че той е бил гладено неправилно. В повечето случаи можете да запазите любимите си дрехи и да премахнете блясъка. Използвайте народни средства за решаване на този проблем.

Image

Ще ви трябва

Рафиниран бензин, амоняк, крушка, борна киселина, оцет, сол, сода, вестник, водороден прекис.

Инструкция за употреба

1

Премахнете блясъка с рафиниран бензин - можете да го закупите в хардуерен магазин. Навлажнете парцал или пяна с гъба в течност и обработете повърхността на материала. След това направете същото с амоняка, който трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 5. Изгладете тъканта през тензух.

2

Вземете средно голям лук, обелете и нарежете в хранителен комбайн или настържете на ситно ренде. Нанесете получената каша върху повредени участъци от продукта. Оставете за няколко часа и изплакнете в хладна вода. Този метод за отстраняване на гланц е подходящ за цветни материали и тъкани, изискващи нежна грижа. Можете също така да третирате продукта със слаб разтвор на борна киселина. След това измийте петната в топъл сапунен разтвор.

3

Блясъкът може да бъде отстранен от копринени тъкани със следното решение. Смесете 1 супена лъжица сода за хляб в 100 мл вода. Навлажнете памучен тампон или кърпа в течност и избършете кърпата. Или направете каша от трапезна сол и вода. Нанесете го върху петната и оставете да изсъхне напълно. След това почистете праха.

4

Вземете 300 мл вода и 100 мл трапезен оцет. В този разтвор навлажнете марля и изстискайте. На маса или дъска за гладене разстелете хавлиена кърпа на няколко слоя. Поставете продукта върху него и го гладете с мокра марля през топла ютия. Постепенно преминавайте от една област в друга. Не забравяйте периодично да навлажнявате марля. С този метод можете да подредите черни неща.

5

Опитайте се да се отървете от блясъка по метода на баба. Гладете материала през вестника, но продължете внимателно, така че боята да не оцветява дрехите.

6

Смесете 1 чаена лъжичка водороден пероксид с 3 супени лъжици 10% амоняк. Намокрете гъбата с пяна в получения разтвор и обработете тъканта. След това изплакнете дрехите си в студена вода и изсушете.