Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от сол от велур

Как да премахнете петна от сол от велур
Как да премахнете петна от сол от велур

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Юли
Anonim

Поради факта, че през зимата пътищата обикновено се обработват със смес от сол и пясък, собствениците на велурени обувки постоянно се сблъскват с проблема с почистването на нещата от петна от сол.

Image

Ще ви трябва

  • - водоотблъскващ спрей;

  • - гумена четка;

  • - амоняк;

  • - вода;

  • - сапун;

  • - мека тъкан;

  • - коричка черен хляб.

Инструкция за употреба

1

За да предотвратите появата на петна от сол върху обувки, изработени от велур, периодично нанасяйте върху него водоотблъскващ спрей - импрегниране. Импрегнацията против вода гарантира, че солта остава на повърхността, а също така предпазва от влага и мръсотия. Когато нанасяте спрея, не пестете: колкото по-добре обработвате обувките, толкова по-лесно ще бъде премахването на петна от сол по-късно. При добре накиснати обувки солта лесно се почиства с влажна кърпа.

2

Можете също да използвате специална гумена четка за почистване на велурени обувки от сол, но не забравяйте да изсушите обувките си, преди да направите това. След почистване нанесете водоотблъскващ спрей върху продукта - импрегниране.

3

Ако солта е напоена, че не може да се почисти със суха четка, почистете обувките с гъба, навлажнена с разтвор на амоняк. За да приготвите разтвора, разредете една супена лъжица алкохол с пет супени лъжици вода. След това избършете велурния продукт с подкиселена вода, за да приготвите, която разрежда една чаена лъжичка оцет с литър пречистена вода. И накрая, полирайте с мека кърпа без мъх и дръжте обувките над пара, за да повдигнете и разлеете купчината.

4

Ако обувките от велур са много мръсни, почистете ги с четка, потопена в сапунена вода. Можете да добавите амоняк към сапунения разтвор в съотношение 1: 5. След процедурата изплакнете обувките със студена вода, полирайте ги с мека кърпа и ги задръжте над парата.

5

След почистване на обувки от велур използвайте специална боя - спрей, за да възстановите цвета.

6

Ако петна от сол се появят върху дънки от велур, редовно ги третирайте със специален водоотблъскващ спрей, така че солта да остане на повърхността. Ако е възможно, облечете се в ботуши или се огънете.

7

Можете също да почистите велура с коричка от кафяв хляб: разтрийте го с сол петно ​​и намажете останалото с четка.

Как да премахнете петна по велурени обувки