Logo decormyyhome.com

Как да премахнете ръждата

Как да премахнете ръждата
Как да премахнете ръждата

Видео: Как да премахнете ръждата от тялото на колата 2024, Септември

Видео: Как да премахнете ръждата от тялото на колата 2024, Септември
Anonim

Ръждата е естествен, но много нежелан и неприятен процес на разрушаване на метална повърхност. Разбира се, по-добре е да предотвратите появата на ръжда. Но ако това не може да се избегне, то трябва да бъде изтрито.

Image

Инструкция за употреба

1

Отстраняването на ръжда от ръжда обикновено се извършва със стоманени четки или шкурка. Но химикали като конвертори на ръжда дават най-добър ефект. Преди да използвате такъв инструмент, е необходимо да се отървете от образуването и отпуснатата ръжда с помощта на шпатула. След това трябва да обезмаслите повърхността с бензин или бял спирт. След това разбъркайте състава и го нанесете с четка върху метална повърхност със следи от ръжда. Повърхността ще промени цвета си в синьо-виолетов. Това означава, че процесът е започнал.

2

Друго средство за защита е пастата "Auto Rust Cleaner". Нанесете го върху повърхността по същия начин, след почистване и обезмасляване. Слоят за паста трябва да бъде широк приблизително 2-3 мм и трябва да се държи поне 30 минути. Ако първият път не беше възможно да се отървете от ръжда, повторете лечението.

3

Давай напред. Можете сами да приготвите продукта, като направите две решения. Първо вземете 250 ml вода, в която се разтварят 52 g натриев хидроксид, 53 g амоний и 40% формалин 200 g. След това отново се добавят 250 ml вода. Вторият състав е 10% разтвор на сярна или солна киселина. Необходимо е да се смеси литър от втория с 30 ml от първия разтвор. Ръждивите части трябва да се поставят в получения състав, като предварително са почистени и обезмаслени. Сега изчакайте 10 до 30 минути и извадете частите. Изплакнете ги с гореща вода и избършете на сухо.

4

Електрохимичният метод може също да премахне ръждата. За целта прикрепете малко парче цинк към ръждясалата част и заедно с това парче потопете частта във вода, която е предварително подкиселена със сярна киселина. При добър контакт на частта с цинк, ръждата ще изчезне след няколко дни. Почистената част трябва да се измие с вода и да се избърше със суха кърпа.

5

Рибеното масло се освобождава от често достъпните материали за контрол на ръждата. Нанесете слой мазнина върху почистената и обезмаслена повърхност на часа за 1, 5-2. След стареене ръждата се отстранява лесно. Рибеното масло изсъхва до цялата дълбочина на ръждания слой и образува филм под него, което предотвратява по-нататъшното проникване на ръжда в частта.

6

Един от най-бързите методи е 10-минутно измиване на ръждива част в разтвор на хлорен калай (наситен), последвано от топла вода. Тогава частта може да се избърше суха.

7

Малките петна от ръжда се отстраняват с памучен тампон, потопен в керосин, или тампон с натрошен въглен, смесен с двигателно масло. Във втория случай частта не само трябва да бъде почистена, но и полирана.