Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна върху яке

Как да премахнете петна върху яке
Как да премахнете петна върху яке

Видео: Как можем да премахнем кафявите петна по кожата на ръцете и деколтето 2024, Юли

Видео: Как можем да премахнем кафявите петна по кожата на ръцете и деколтето 2024, Юли
Anonim

При пране на обемни неща, особено връхни дрехи, понякога върху тях се появяват петна, които могат да бъдат елиминирани, без да се прибягва до услугите за химическо чистене. За да направите това, трябва да спазвате няколко прости правила за грижата за якета и пухени якета.

Image

Ще ви трябва

  • - пералня;

  • - измиващ гел;

  • - течен белина;

  • - отстраняване на течни петна;

  • - 4 - 5 тенис топки;

  • - сушилня.

Инструкция за употреба

1

Петна след пране и сушене на дрехи върху пух или синтетичен зимзизер се появяват, ако сте използвали нискокачествен прах за пране или сте взели много почистващ препарат. За да избегнете петна върху якето, използвайте измиващ гел или шампоан. Изберете най-подходящия режим на пералня за неща с пух и синтепон - деликатна грижа при температура от 30 - 40 градуса. За съжаление няма да е възможно да се премахнат петна от петна с влажна кърпа или с помощта на метода за химическо чистене, това, напротив, ще влоши ситуацията.

2

Единственият сигурен начин да премахнете петната върху тъмно яке е да го изплакнете отново в пералнята, най-добре е да използвате режима на двойно изплакване. За да постигнете най-добрия резултат при изплакване на обемисти предмети в пералнята, не слагайте повече от едно яке в барабана, тъй като синтетичен зимувател или пух абсорбира цялата вода. Можете да изплакнете детските зимни дрехи на ръка, за това изсипете много вода върху продукта от душа, след което го изстискайте в пералнята или на ръка.

3

На леко пухено яке след измиване могат да останат жълти петна от слабо разтегнато надолу, които се отстраняват чрез допълнително измиване с препарат за отстраняване на петна и белина. Изплакнете продукта няколко пъти след измиване. За да сте сигурни, че пухът се разтяга добре и не се забива във вътрешността на якето, поставете няколко тенис топки в барабана на пералнята преди миене.

4

Петната върху якето може да не се виждат веднага след измиване, те ще станат забележими след изсъхване на продукта. Следователно, сушете пухените и синтепоните на места с добра циркулация на въздуха далеч от отоплителни уреди, например на балкон. В същото време изправете и обърнете продуктите няколко пъти. Ако е възможно да изсушите яке или пуховик в сушилня, използвайте този метод за грижа за дрехите. Не забравяйте, че измиването и сушенето на обемисти неща трябва да бъдат обърнати от грешната страна, за да се избегне появата на петна.

  • Съвети за интелигентни домакини
  • петна върху якето след измиване