Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петното от слънчогледово масло

Как да премахнете петното от слънчогледово масло
Как да премахнете петното от слънчогледово масло

Съдържание:

Видео: Смяна на сензора за налягане на маслото на автомобила ZAZ, Tavria, Slavuta, Sens 2024, Септември

Видео: Смяна на сензора за налягане на маслото на автомобила ZAZ, Tavria, Slavuta, Sens 2024, Септември
Anonim

Петната, които остават от слънчогледовото масло, доста често се превръщат в неудобство за домакините. По-специално, такива петна остават върху дрехите на онези жени, които прекарват големи периоди от време на печката, приготвяйки закуска-обяд-вечеря.

Image

Както всяко друго замърсяване, петното от растително масло, в случая слънчогледово масло, трябва да се почисти незабавно, докато то е още прясно. За да премахнете старото петно ​​от масло, трябва да положите много усилия. Това обаче не означава, че слънчогледовото масло може да се почиства само с помощта на химическо чистене. Всяка домакиня е в състояние да премахне такова петно ​​сама, у дома, с помощта на основни импровизирани средства. Има няколко начина за това. Нека започнем с най-простия метод обаче от този не по-малко ефективен.

Начинът за отстраняване на петното от слънчогледово масло №1

Нещото, което е замърсено със слънчогледово масло, трябва да се постави върху гладка повърхност. Върху петно ​​от масло трябва да излеете шепа обикновена ядивна сол, а след това покрийте това петно ​​с парче чиста памучна кърпа.

Image

След това е необходимо желязото да се нагрее и да се прокара през тъканта. Ако петното от масло е доста голямо, солта трябва да се смени и след това повторете тази процедура отново.

Вместо сол можете да използвате картофено нишесте.

Метод номер 2

Следващият начин за премахване на петна от слънчогледово масло е използването на приготвен разтвор. Това решение е лесно да се подготвите сами. За да направите това, трябва да комбинирате чаена лъжичка амоняк, малка лъжица от продукта, с която миете съдовете, а също и половин чаша леко топла вода.

Image

С помощта на памучен тампон, който ще се навлажни в това решение, трябва без усилие да избършете замърсената област на дрехите. В този случай трябва да избършете само отвътре. След това върху петно ​​трябва да поставите парче чиста кърпа и да го изгладите с нагрято ютия.