Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от пот от тъкан

Как да премахнете петна от пот от тъкан
Как да премахнете петна от пот от тъкан

Видео: Как Да Спрем Изпотените Подмишници? 5 Начина Да Го Елиминираме! 2024, Юли

Видео: Как Да Спрем Изпотените Подмишници? 5 Начина Да Го Елиминираме! 2024, Юли
Anonim

Често можете да откриете пожълтяване от потта върху леки дрехи. За да се отървете от него, използвайте нежни методи.

Image

Ще ви трябва

  • водороден пероксид;

  • сол;

  • оцет;

  • яйчен жълтък;

  • разтвор на боракс;

  • денатуриран алкохол;

  • амоняк;

  • бензин.

Инструкция за употреба

1

За петна от прясно изпотяване използвайте водороден прекис. Нанесете този продукт върху кърпа и оставете да изсъхне на слънце. След това изплакнете предмета в студена вода. Можете също така да се отървете от петна с оцет. Втрийте нежно петното с него и го гладете с добре загрято ютия. Гладенето е необходимо чрез марля.

2

За да се отървете от петна по бельо, използвайте разтвор на боракс. За една чаша чиста студена вода вземете 1 чаена лъжичка боракс и разбъркайте добре. Нанесете разтвора върху петното, след това изплакнете, изсушете на въздух и желязо.

3

За неща, изработени от вълна, вземете обикновена трапезна сол. 100 г сол се разрежда в 100 мл чиста вода. Внимателно избършете петното с кърпа, навлажнена с физиологичен разтвор. След това капнете няколко капки алкохол върху него и след това изсушете предмета на открито.

4

Петната от пот могат да бъдат отстранени без следа, ако амонякът се добави към студена вода по време на пране на дрехи (вземете 1 чаена лъжичка алкохол на 1 литър вода).

5

Яйчният жълтък се справя добре с петна от пот. Разбийте пилешкото яйце и внимателно го изсипете върху мястото на петна. Изчакайте яйцето да изсъхне. След това изстържете изсушеното петно ​​от яйца с нож. Изплакнете дрехите във вода. Ако останат малки следи върху него, след това ги отстранете с гъба, потопена в глицерин, затоплена до стайна температура.

6

Старите петна от потта се отстраняват по-трудно. Можете да опитате разтвор от 150 мл денатуриран алкохол, 100 мл бензин и 70 мл амоняк. Навлажнете марля в тази смес и нанесете върху петното. Изплакнете добре тъканта.