Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лошия дъх от обувките

Как да премахнете лошия дъх от обувките
Как да премахнете лошия дъх от обувките

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли
Anonim

Не може да не се съгласим, че обувките, които излъчват зловонна миризма, могат да бъдат неприятни не само за другите, но и за вас самите. Да се ​​отървете от лошата миризма е достатъчно лесно.

Image

Инструкция за употреба

1

Обработката на обувки с оцетна киселина се счита за най-ефективния метод за избавяне от неприятните миризми. В никакъв случай не се препоръчва да се започва лечение с киселина без подготвителен етап. Тази стъпка е да измиете обувките с вода и обикновен сапун или прах. Това ще помогне на оцетната киселина да върши работата си възможно най-ефективно. Можете да неутрализирате острата миризма на оцетна киселина с амоняк.

2

Друго средство за неутрализиране на неприятна миризма се счита за обикновена сода за хляб. Самият този метод е доста прост. В обувките се налива сода за хляб, която може да се разклати само след ден. През това време содата ще си свърши работата перфектно. Но този метод има малък нюанс, който трябва да се вземе предвид. Можете да използвате метода сода само с леки обувки. На тъмните обувки ще останат бели петна от сода. Да се ​​отървете от разводите няма да е толкова лесно.

3

Ароматизирани стелки се считат за модерно средство. Именно те ви позволяват да неутрализирате малко неприятна миризма, без да използвате каквито и да било трети средства. Ако не сте доволни от закупуването на стелки, можете да закупите най-обикновения дезодорант за обувки. Дезодорантите са различни, така че не забравяйте да обърнете внимание на това, когато купувате.

Полезни съвети

За да предотвратите неприятна миризма, се препоръчва по-често да сменяте чорапи, да проветрявате обувките на балкона и да спазвате правилата за лична хигиена, особено в топлия сезон. Това ще ви помогне да предотвратите бъдещи миризми.