Logo decormyyhome.com

Как да премахнете лепило от велур

Как да премахнете лепило от велур
Как да премахнете лепило от велур

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Велурът е много нежен причудлив материал и затова дрехите от него изискват деликатна работа. Петната от лепило могат да бъдат отстранени по различни начини, но това трябва да се прави с повишено внимание, като внимавате да не навредите на нещата.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете чист, сух парцал, леко го намокрете с бензин и избършете свежо петно ​​от лепило върху велура. Ако лепилото е изсъхнало, можете да опитате да го премахнете с препарат за отстраняване на боя или с разредител. Не се препоръчва да мокрите велура с твърде много, каквото и да е.

2

Купете специален разтворител за лепило в магазин за хардуер. Нанесете го в малко количество върху чиста, суха кърпа и я избършете с петно ​​върху повърхността на велур.

3

Намокрете суха кърпа с ацетон или лакочистител. Тези вещества действат много по-деликатно от бензина и ако се страхувате да не развалите скъпо велур, използвайте ги. Избършете петното по дрехите или обувките с тази кърпа.

4

Вземете 5% разтвор на амоняк в аптеката и го използвайте: накиснете чиста, суха кърпа или гъба с този разтвор и избършете петното от лепило върху велура.

5

Задръжте повърхността на велура с петно ​​върху пара за 5-10 минути, след което избършете петното от лепило с един от горните инструменти. След това внимателно изстържете лепилото от елемента.

6

След излагане на каквито и да е алкални продукти, обработете велура със специална грес, която се продава в специализирани магазини. Той е създаден специално за велур и набук. Употребата му удължава живота на продукта, а също така възстановява свойствата на велура. След импрегниране повдигнете купчината с гума или специална четка. Можете да задържите велура за няколко минути над парата - влакната ще се изправят сами.

7

Използвайте специални шампоани, сапуни и препарати за почистване на велур в асортимента, продаван в магазините за обувки. Третирайте по-често велурните обувки с водоотблъскващи грижовни спрейове - това ще ви позволи да поддържате привлекателен външен вид за по-дълго. Използвайте гумена четка, за да се грижите за велурните си вещи възможно най-често.