Logo decormyyhome.com

Как да защитим пералнята от счупване?

Как да защитим пералнята от счупване?
Как да защитим пералнята от счупване?
Anonim

Пералнята несъмнено е незаменим и обичан помощник за милиони жени. Когато тя се проваля, домакините изпитват истински стрес. За да предотвратите повреда на автомобил да се превърне в изненада, трябва много малко - внимателно да се отнасяте към това чудо на технологията и да извършите серия от превантивни работи за безпроблемната и дълга работа на оборудването. Но как да поправим повреда, ако тя вече е настъпила?

Image

Инструкция за употреба

1

Струва си да оцените проблема сами. Един от най-често срещаните проблеми е запушен филтър, през който се изпомпва вода в машината. За да го премахнете, изключете водата, изключете маркуча и използвайте четка за почистване на мрежата на всмукателния клапан.

2

Изпускателната помпа също изисква повишено внимание, тъй като при зареждане често получава боклук, бутони и малки предмети, забравени в джобовете. Пералнята има специален отвор за почистване на изпускателната помпа, който трябва да се проверява и почиства редовно. Това трябва да стане с машината на празен ход, след източване на водата.

3

Варовият камък е често срещана причина за повреда на пералните машини, поради което превантивното почистване на плака е едно от основните условия за успешната работа на устройството. В магазините за домакински химикали се предлага богат избор от отстраняване на камъни, но цената на мнозина е прекомерна. Има прост и ефективен начин да се отървете от плака по по-евтин начин. 200 г лимонена киселина се изсипват в резервоара за пране, настройва се максималната температура и пустата машина се стартира за основния цикъл. Лимонената киселина ще почисти забележително нагревателния елемент, повърхността на резервоара и барабана. Тази процедура трябва да се провежда редовно, но не повече от веднъж на два месеца.

4

Гъбичките и мухълът в пералнята не показват добре нито за самата единица, нито за собствениците. Можете да се преборите с този бич със сода за хляб. Когато се появи мухъл, вътрешността на пералнята се избърсва с разтвор на сода на базата на 1 чаша вода, 1 чаша сода. Ако това не помогне, можете да използвате витриол или всеки продукт на базата на хлор.