Logo decormyyhome.com

Как да перете вълнена кърпа в пишеща машина

Как да перете вълнена кърпа в пишеща машина
Как да перете вълнена кърпа в пишеща машина
Anonim

В студения сезон топлите вълнени дрехи стават неразделна част от гардероба. За да запазят формата и привлекателността си за дълго време, те трябва да бъдат добре обгрижвани и измити. По-добре е, разбира се, да прибягвате до миене на ръцете или да използвате услугите за химическо чистене. Ако броят на нещата ви принуди да използвате пералня, трябва да запомните няколко важни правила.

Image

Ще ви трябва

- пералня с функция за пране на вълна или деликатни тъкани; - детергент или прах, който не съдържа алкали и ензими; - балсам за вълнени тъкани

Инструкция за употреба

1

Преди да измиете, прочетете етикетите на дрехите, може би някои неща не могат да се перат в колата. Проверете джобовете и маншетите за чужди предмети. За да не се деформират примките по време на измиване - почистете ги. Обърнете нещата отвътре навън, което ще предотврати появата на макари.

2

Вземете подходящ препарат, препоръчан за продукти от вълна от магазина. Той не трябва да съдържа ензими и алкали, които разрушават структурата на тъканта. За еластичност и мекота използвайте балсам или други добавки.

3

Изберете желания режим на пране на вълнени тъкани, с температура не повече от 30 градуса. Завъртането също трябва да бъде нежно, оптимално около 600 об / мин. Високите температури и високото въртене могат да причинят вашият артикул да се свие много.

4

След измиване е по-добре да изсушите вълнени неща на хоризонтална повърхност в изправена форма. Ако в процеса елементът се свие, можете да опитате да коригирате ситуацията, като гладите през влажна кърпа. В този случай трябва да разтегнете продукта на тези места, където той е намалял по размер. След гладене не забравяйте да изсъхнете добре.

Полезни съвети

Минимизирайте предварително накисването. Едно нещо може да се разтегне и да загуби оригиналната си форма.

Свързана статия

Вълнена: Правила за миене на ръце