Logo decormyyhome.com

Как да перете копринени постелки

Как да перете копринени постелки
Как да перете копринени постелки

Видео: Видео обучение Рисуване на коприна модул 1 - Основни техники 2024, Юли

Видео: Видео обучение Рисуване на коприна модул 1 - Основни техники 2024, Юли
Anonim

Бельото от коприна изглежда красиво, приятно е на допир и има отлични експлоатационни характеристики - материята е издръжлива, естествена, не предизвиква алергии и раздразнения, е показател за престижа и охолството на собствениците.

Image

Ще ви трябва

  • - прах за пране за деликатно измиване;

  • - омекотител за тъкани.

Инструкция за употреба

1

Заредете прането в пералнята и включете деликатния режим на пране - задайте температурата на 30 ° C и деактивирайте функциите за предварително накисване, въртене и избелване.

2

Използвайте специални почистващи препарати с нежно действие, предназначени за измиване на продукти от коприна или вълна.

3

Добавете омекотител или препарат за изплакване в отделението за климатик. Ако е възможно, добавете друго изплакване, за да сте сигурни, че във влакната не са останали частици от почистващия препарат. Прането с надпис "P" трябва да се внимава особено - използвайте метода на химическо чистене.

4

Пране прането ръчно. Изсипете топла вода в леген, разтворете почистващия препарат в него и спуснете прането - можете да го оставите за няколко часа, като го накиснете по този начин, или започнете да миете веднага. Моля, обърнете внимание, че не се допуска четкане на копринени листове.

5

Изплакнете прането няколко пъти, докато водата е чиста - направете го под течаща вода. Добавете оцет във водата за последното изплакване (една супена лъжица киселина на пет литра вода) - това ще помогне за освежаване на цвета на бельото. След това извадете прането и го поставете върху кърпа - изсушете продукта, като го увиете в хавлиена кърпа и леко го притискате с ръце.

6

Окачете копринено бельо далеч от отоплителни уреди, а не на пряка слънчева светлина - разстелете тъканта с ръце, разтягайки гънките. Гладете прането, когато е още малко мокро.

7

Ако по прането има мазни петна, можете да го измиете с инфузия на горчица. Изсипете чаша суха горчица с вода до състоянието на тестото, след това добавете към топла вода и оставете за няколко часа да настояват.

8

Измивайте копринено бельо в горчица настойка, без да използвате почистващи препарати и сапун и три пъти ще трябва да смените водата с инфузията. Разредете предварително една чаена лъжичка амоняк с 10 литра вода и изплакнете прането. Извършете последното изплакване в студена вода с добавяне на оцет.

Свързана статия

Как да изберем балсам и омекотител за тъкани