Logo decormyyhome.com

Как да перете бельо

Как да перете бельо
Как да перете бельо

Видео: Хигиената на морето, момичета!! 2024, Юли

Видео: Хигиената на морето, момичета!! 2024, Юли
Anonim

Дрехите от спално бельо са перфектни за горещите летни дни, защото са удобни, практични и могат да придадат желаната прохлада, тъй като добре пропускат въздух. Допълнителното му предимство е дълголетието, но трябва да се има предвид, че това предимство може да бъде отричано, ако бельото е измито неправилно.

Image

Обърнете особено внимание на избора на перилен препарат. Важно е да се вземат предвид няколко фактора наведнъж. Първо, ако трябва да миете нещата в твърда вода, определено трябва да използвате продукт, съдържащ компоненти, за да го омекотите. На второ място, ако перете цветни ленени дрехи, уверете се, че няма оптични избелващи реагенти в избрания от вас прах, в противен случай тъканта ще бъде покрита с неприятни петна и елементът ще се повреди. Трето, изберете продукти с ниска пяна. И накрая, отделете няколко минути, за да прочетете информацията върху опаковката на праха за пране и се уверете, че този продукт е наистина подходящ.

Ако възнамерявате да перете дрехи в кола, имайте предвид, че за леки обикновени бельо вещи е подходяща температура на водата от 60 градуса, а за цветни - не повече от 40 градуса. И в двата случая се препоръчва да поставите не много неща в барабана на пералнята, така че те да се намират там свободно, в противен случай качеството на измиването ще остави много да се желае и дори нещата след него могат да загубят своята привлекателност. Ако вашата пералня има допълнителен режим на изплакване, не забравяйте да я настроите. Факт е, че ако на тъканта остане поне малко прах за пране, експлоатационният живот на продукта може да бъде значително намален.

Когато ръчно перате ленени предмети, можете предварително да ги напуснете старателно и след това да ги поставите в топла вода и да ги оставите за 15-20 минути. Моля, обърнете внимание: това не се отнася за дрехи с бродерия, тъй като обикновено не се препоръчва да се накисва. След това изперете дрехите и ги изплакнете обилно в студена вода. Ако перете цветни дрехи, добавете малко лимонена киселина към водата, за да поддържате яркостта на цветовете. След измиване внимателно изстискайте продукта, без да го развивате, и след това бързо изсушете. В идеалния случай бельото трябва да се остави да изсъхне на чист въздух под слънцето.