Logo decormyyhome.com

Как да миете шапки и бейзболни шапки

Как да миете шапки и бейзболни шапки
Как да миете шапки и бейзболни шапки

Съдържание:

Видео: Шапка на YouTube. Как сделать шапку на YouTube канал в Adobe Photoshop? 2024, Юли

Видео: Шапка на YouTube. Как сделать шапку на YouTube канал в Adobe Photoshop? 2024, Юли
Anonim

Шапките под формата на шапки и бейзболни шапки периодично изискват почистване от следи от пот, прах, всякакви петна. Особено важно е да се наблюдава чистотата на леките продукти, които се замърсяват дори при внимателно носене. Просто докоснете ръцете си и те оставят отпечатъци и тъмни следи. Как да измиете бейзболна шапка, така че да не загуби формата си и да запази първоначалната си привлекателност?

Image

Как да се грижим за капачките

Преди да измиете шапки за глава, е необходимо да се запознаете със състава на тъканта и препоръките на производителя. По правило етикет вътре в капачката ще ви помогне да изберете правилното измиване, сушене и т.н. Дънките и памучните тъкани могат да се перат при почти всяка температура с помощта на почистващи препарати, тъй като такива влакна не са склонни да се свиват, дори когато се мият в гореща вода.

Но грижата за вълнена или кожена шапка изисква спазване на специални правила:

  • вълната не трябва да се пера в гореща вода (оптимално - в хладна вода със специален препарат за измиване на кашмир, вълна и други деликатни тъкани);
  • кожените капачки изобщо не се препоръчват да се мият, тъй като когато са мокри, кожата има тенденция да се коагулира и сгъстява (по-добре е да премахнете замърсяването с влажна гъба в отделни зони).

Преди да измиете, си струва да проверите продукта за склонност към разтопяване: нанесете малко количество сапунена пяна от вътрешната страна на капачката и я разтрийте с кърпа. Ако след манипулацията пяната и парцалът станат цветни и след изсъхване боята избледнява върху третираната зона, тъканта може да промени цвета си по време на измиване. За да се избегне образуването на петна по тъканта, е необходимо капачката да се изплакне в хладна вода, докато частиците прах изчезнат напълно. Можете да използвате метод за химическо чистене.

От особена трудност представлява козирката на шапката. Картонената основа показва, че такива бейзболни капачки никога не трябва да се мият с вода, тъй като когато са мокри, картонът набъбва мигновено и губи формата си. Появените петна трябва да се отстранят с влажна кърпа или сух метод.

Ръчно пране на текстилни бейзболни шапки

Изгоден метод за почистване на такива продукти е миенето на ръце. Но първо трябва да се запознаете с препоръките на опитни стюардеси:

  • използвайте суха четка, за да премахнете повърхностните замърсители от горната част на капачката (прах, животински косми, косми, ворсинки и др.);
  • добре замърсявайте участъците и мазните петна, старателно обработени с модерно средство за отстраняване на петна (без добавяне на хлор);
  • поставете платната част на капачката в сапунен воден разтвор и почистете повърхността отвътре и отвън;
  • козирката се почиства в края на измиването, като се намалява времето за контакт с вода.

Много удобно е да използвате използвана четка за зъби за измиване, тъй като малка площ от четините ще позволи да се обработват дори и най-малките участъци на капачката. Особено внимание трябва да се обърне на вътрешните части, които влизат в контакт със скалпа, тъй като там се образува мазна лента.

Ако има стикери, лога и бродерии, не трябва да търкате тези места интензивно; за да поддържате целостта, се препоръчва да обвиете тази област с прилепващ филм на няколко слоя.

Изплакването се извършва на няколко етапа, като постепенно се понижава температурата на водата, докато частиците на почистващия препарат се отстранят напълно от тъканта.