Logo decormyyhome.com

Как да перете бели ризи

Как да перете бели ризи
Как да перете бели ризи

Видео: Стилно и модерно: 1 бяла риза - 5 РАЗЛИЧНИ визии! 2024, Юли

Видео: Стилно и модерно: 1 бяла риза - 5 РАЗЛИЧНИ визии! 2024, Юли
Anonim

Малцина знаят как да мият бели ризи. Много по-лесно е да носите дрехите на химическите препарати, от които ги вземате напълно чисти. За съжаление такива организации използват сурови химикали. По този начин, обръщайки се към услугите за химическо чистене, „убивате“ белите си ризи. Струва си да се опитате да ги измиете у дома.

Image

Инструкция за употреба

1

В повечето случаи производителите на ризи прилагат основните параметри за пране на своите етикети. По-специално това е температурата на водата, времето на накисване, избора на почистващи препарати и т.н. Така че, преди да измиете, внимателно изучете всички вътрешни етикети.

2

За да перете бели ризи, задайте температурата на водата на 40 градуса. Изсипете почистващ и безцветен препарат в специалното отделение. По желание добавете малко белина.

3

Не забравяйте, че когато създава пералня, компанията обръща голямо внимание на лекотата на използване, но тя не се е замисляла толкова много, за да запази ризите ви сигурни и здрави. Затова преди измиване внимателно прочетете инструкциите.

4

Сега се пригответе за белите ризи. По-специално закопчайте маншетите, яката и всички копчета на гърдите. Така ще избегнете навиването на ризата върху барабана, кривината и тъкането на дрехи помежду си. Измийте бели предмети по деликатен начин. Това предполага по-бавна работа на миксера за миене и по-малко обороти на барабана. Изхвърлете сушенето и въртенето. В случай на бели ризи, направете го ръчно.

5

Ако искате да удължите живота на белите си ризи, опитайте се да намерите време и сами да ги изперете. Отказвайки да използвате пералнята, ще получите обесването и ще можете да го направите по-бързо.

6

Процесът на ръчно измиване е доста прост. За да започнете, почистете ризата си от мръсотия, колкото можете. След това накиснете дрехите си в топла вода, добавете там прах или перилен препарат. Оставете ризата за 20 минути, след това я извадете и я изплакнете в студена вода. Закачете на закачалка и оставете да изсъхне напълно. Progladte.

Обърнете внимание

Преди измиване нанесете почистващ препарат върху маншетите и яката на ризата и разтрийте леко с четка.

Полезни съвети

В случай, че нямате перилен препарат под ръка, използвайте мек обикновен сапун. Това леко ще освежи бялата риза.