Logo decormyyhome.com

Как да се справим с потенето в жегата

Как да се справим с потенето в жегата
Как да се справим с потенето в жегата

Видео: КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ЛЕТНИТЕ ЖЕГИ (СЪВЕТИ) 2024, Септември

Видео: КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ЛЕТНИТЕ ЖЕГИ (СЪВЕТИ) 2024, Септември
Anonim

В жегата хората са особено засегнати с прекомерно изпотяване. Какво да правя и как да бъдем?

Image

Контрастните температури на водата при вземане на душ ще помогнат за намаляване на изпотяването. Освен това използвайте антибактериални гелове за душ или сапун, защото причината за неприятната миризма не е самата пот, а гъбичките, които се размножават активно във влажна среда. Тази процедура е най-добре да се прави поне сутрин и вечер.

След душ нанесете антиперспирант на областта на подмишниците и ако това е въпрос само на миризма, тогава противогъбичен мехлем. Потта няма да отиде никъде, но определено няма да има неприятна миризма. Също така, за борба с потта можете да използвате уротропин: отворете ампулата, изсипете я върху памучна подложка и избършете с нея областта на подмишниците преди лягане. Сутрин изплакнете препарата с обикновен сапун.

Не забравяйте, че всяка неестествена тъкан провокира изпотяване. В обувките, изработени от естествена кожа, краката се потят по-малко, същото може да се каже и за дрехите - в синтетиката ще се потите повече.

Можете също да намалите количеството на използваната течност, но не я довеждайте до минималния обем, в противен случай ще трябва да се борите и с дехидратацията.

Намалете консумацията на "затоплящи храни", като мед, джинджифил и малини.

Народни средства могат да се използват и за борба с потенето. Избършете областта на подмишниците с лосион за хвощ. Залейте плевела с водка в пропорция 1:10, настоявайте 14 дни.