Logo decormyyhome.com

Как да създадете цветна градина

Как да създадете цветна градина
Как да създадете цветна градина

Съдържание:

Видео: Цветна градина на Јованка Савковска 2024, Септември

Видео: Цветна градина на Јованка Савковска 2024, Септември
Anonim

За да създаде цветна градина, която ще се превърне в истинска декорация на сайта, градинарят трябва да вземе предвид много нюанси и да се придържа към определени правила за избор на растения за текстура, височина и цветова схема.

Image

Каква трябва да бъде цветна градина

Според общоприетите правила, в малка градина трябва да се избягват правилни прави форми и линии. Цветната градина ще изглежда по-ефектно, ако предната линия е направена под формата на произволна извивка, докато нейните граници трябва да бъдат ясно очертани. За да направите това, можете да използвате плоски камъни или декоративни рамки. В зависимост от целта, за която е нарушена цветната градина, подходът към нейното създаване и подбор на цъфтящи растения, както и вида на цветната градина: редовна или пейзажна, трябва да се различават. Всеки от тях изисква използването на определени елементи за декорация. Първият тип включва отстъпка, рамка, цветна леха; за пейзажни цветни лехи се използват групи, миксбордери, тения, масиви.

Независимо от вида на бъдещата цветна градина, първо трябва да съставите плана й на хартия, като вземете предвид мащаба. В този случай е много по-лесно да изберете растения чрез време на цъфтеж, височина и декоративен ефект. Важно е да ги изберете по такъв начин, че цветната градина да запази декоративността през целия сезон, променяйки акцента върху цъфтящите растения и маскирайки тези, които са загубили ефектния си вид. Изборът на цветове може да зависи от стила на градината и ефекта, който искате да постигнете. В зависимост от вкуса на собствениците, можете да използвате контрастни цветове, различни нюанси от един и същи цвят, цветни кънтри цветни лехи. Но по-зрелищните от другите изглеждат правилно подбрани, комбиниращи и хармонизиращи един с друг цветове.