Logo decormyyhome.com

Как да запазим хляба свеж за дълго

Как да запазим хляба свеж за дълго
Как да запазим хляба свеж за дълго

Видео: Как да направим и съхраним квас за хляб 2024, Юли

Видео: Как да направим и съхраним квас за хляб 2024, Юли
Anonim

Хлябът е продукт, който винаги трябва да присъства на трапезата във всеки дом. Има няколко лесни начина да запазите хляба свеж и вкусен за дълго време.

Image

Инструкция за употреба

1

Можете да съхранявате хляб и хлебни изделия за кратко в пластмасови торбички или в специални дървени и пластмасови кошчета за хляб. Още по-добре, ако направите няколко дупки в торбата - това може да предотврати образуването на мухъл.

2

Ако хлебопекарната е все още топла, дръжте торбата и хлебника отворени и затворете хляба след охлаждане. Сложете хляба по-добре на долната кора, така той ще се деформира по-малко и няма да се втвърди бързо.

3

Веднъж седмично премахвайте филийките хляб, филийките, трохите от кутията за хляб. Избършете го със слаб 2% разтвор на оцет или сода за пиене и след това изсушете добре.

4

Съхранявайте ръжен и пшеничен хляб отделно, тъй като белият хляб лесно възприема специфичната миризма на черно и вкусът бързо се губи.

5

Поставете нарязаната ябълка, филийка обелени картофи, резен захар или малко сол в кутията за хляб, така че хлябът да остане свеж по-дълго. По-добре поставете кутията за хляб на сухо и осветено място. Не поставяйте продукта в хладилника, тъй като хлябът абсорбира бързо влагата и плесени. По-добре поставете продукта във фризера.

6

За да запазите хляба свеж за дълго време, можете да използвате един стар метод. Изрежете продукта не от ръба, а от средата на рулото. След като разделите хляба на 2 части, отрежете няколко филийки от средата и здраво прикрепете останалите части една към друга. Хлябът остава свеж дълго време и не застоява.

7

Ако хлябът се пече във фурна или машина за хляб, тогава преди съхранение той трябва да бъде добре охладен в продължение на три часа. Такъв хляб ще бъде по-добре нарязан и няма да се колебае под нож.