Logo decormyyhome.com

Как да откъснете тапета преди ремонта

Как да откъснете тапета преди ремонта
Как да откъснете тапета преди ремонта

Видео: РЕМОНТ В УБИЛЕН АПАРТАМЕНТ: ние полагаме плочките със собствените си ръце, лепим тапета в кухнята 2024, Юли

Видео: РЕМОНТ В УБИЛЕН АПАРТАМЕНТ: ние полагаме плочките със собствените си ръце, лепим тапета в кухнята 2024, Юли
Anonim

За да залепите нови тапети, старите трябва да бъдат откъснати. Как да го направите бързо и професионално, за да няма прах в апартамента?

Image

Преди да залепите нови тапети, старите трябва да бъдат премахнати - те трябва да бъдат откъснати и остъргани от стената. В този случай се появява много прах, който неизменно изпълва целия апартамент. За да избегнете това, струва си да използвате много прост начин: преди да премахнете тапета, трябва да го навлажнете с вода.

За тази операция ще ви е необходим пистолет за пръскане за пръскане на цветя или за навлажняване на прането, докато гладите. Колкото по-голям е вашият апартамент, толкова по-обемна трябва да бъде пръскачката. Или ще трябва многократно да наливате вода в бутилката със спрей, за да обработите бързо цялата повърхност на стените.

Не забравяйте, че тапетът изсъхва бързо. Може би си струва да напръскате вода по една стена и да отлепете тапета от нея, а след това да редувате всички други повърхности.

И така, набрахте вода в бутилката със спрей, леглото покрай стената на вестника, за да не наводните пода, и се заехте да работи. Водата трябва да се напръсква по цялата повърхност на стената възможно най-равномерно, така че тапетът да изостава веднага като цяло. Факт е, че лепилото омеква под въздействието на вода, а тапетът не държи толкова добре. Ако имате късмет, те могат да изостават в цели слоеве и за 5-10 минути можете да откъснете цяла стена. Ако тапетът е бил залепен с неравномерно приложение на лепило, тогава някои области ще изостават по-рано, докато други все още ще държат. Тук си струва още малко да изчакате или да прибягвате до използването на тънка метална шпатула и да отстраните слабо чувствителните зони.

Ако има няколко слоя по стените (случва се старият тапет да не се отлепи преди ремонта), тогава работата ще бъде сложна. След това трябва да обелите всеки слой на свой ред и така да преминете към самата мазилка. Въпреки това, можете да оставите първия слой тапет, ако той се държи здраво, това е вашето решение. Или стабилно бракувайте сантиметър на сантиметър, излагайки стената.

Малък нюанс: лесно е да се предположи, че е много по-изгодно да пръскате стената с топла вода - поне малко над стайната температура. В този случай лепилото ще се накисне по-бързо. Но горещата вода може да я "вари" и след това отлепването на тапета ще стане още по-трудно.

И още един малък съвет: ако стените във вашия апартамент не са много гладки, тогава преди да залепите нови тапети, залепете един слой вестници под тях - това ще помогне да се скрият малки пукнатини и неравности, а стените ще изглеждат много по-равномерни.