Logo decormyyhome.com

Как да премахнете помпа от пералня

Как да премахнете помпа от пералня
Как да премахнете помпа от пералня

Съдържание:

Видео: Как да почистите филтъра на помпата за пране на Hotpoint Aquarius и чекмеджето за дозиране 2024, Юли

Видео: Как да почистите филтъра на помпата за пране на Hotpoint Aquarius и чекмеджето за дозиране 2024, Юли
Anonim

Ако пералната машина спря да се източва и почистването на филтъра не помогна, тогава може би проблемът се крие в дренажната помпа. Един чужд предмет може да влезе в него, да забие ролка или да счупи намотката.

Image

Не бързайте да извършвате ремонт или да изхвърляте пералня, която е спряла да източва вода. Ако проверката на изпускателната помпа и маркучът, който отиде до нея, не дава нищо, възможно е проблемът да се крие именно в самата помпа.

Препоръчително е да го демонтирате и да се уверите, че няма чужди обекти, целостта на компонентите на помпата.

Достъпът до помпата за източване ще зависи от типа и марката на машината, но независимо от нейния модел трябва да се внимава и оборудването трябва да се дезактивира преди демонтирането на помпата.

Преден достъп

За да премахнете помпата за източване на европейски перални машини на марката Siemens, Bosch, AEG, е необходимо да демонтирате предния панел на корпуса.

За да направите това, на първо място, трябва да извадите дозатора за прах за прах, разхлабете скобите малко и извадете маншета - след това дозаторът лесно се изважда и дава достъп до самонарезния винт, който държи горната част на предния панел.

За да освободите дъното на панела от винтове, е необходимо да премахнете панела, който покрива източващия филтър.

Чрез внимателно отделяне на съединителя, свързан към ключалката на люка, можете да премахнете цялата предна стена и да получите достъп до помпата.

Изваждането на помпата започва с изключване на проводниците, отваряне на всички ключалки и разхлабване на скобите, закрепващи дренажния маркуч и дюзата на резервоара.

За да не забравите местоположението на помпата и скобите, се препоръчва да направите снимка или да напишете на хартия, за да не направите грешка при инсталирането на помпата.

Заден достъп

Демонтажът на задната стена за достъп до помпата се намира в перални машини Electrolux, Zanussi.

Първо трябва да махнете горния капак, като развиете винтовете и го плъзнете обратно, след което имате достъп до винтовете на гърба и отстрани на задната стена и до монтажните елементи на корпуса на всмукателния клапан.

След отстраняване на стената всички проводници се изключват и "охлювът" се изважда - частта, в която се поставя работното колело на помпата. Заедно с "охлюва" самата помпа и всички съществуващи тръби се демонтират.

Местоположението на помпата, дюзите, "охлювите" един спрямо друг е желателно да се снимат или записват.

Можете да отделите помпата от "кохлеята" или чрез завъртане или развиване на фиксиращите болтове, в зависимост от конкретния модел на пералнята.