Logo decormyyhome.com

Как да си направим универсален почистващ препарат сам

Как да си направим универсален почистващ препарат сам
Как да си направим универсален почистващ препарат сам

Видео: Направи си сам ДОМАШНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ | Кой е по-добър? | ТЕСТ СРЕЩУ СТАНДАРТНИ ПРЕПАРАТИ 2024, Юли

Видео: Направи си сам ДОМАШНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ | Кой е по-добър? | ТЕСТ СРЕЩУ СТАНДАРТНИ ПРЕПАРАТИ 2024, Юли
Anonim

Все по-често хората избират здравословни храни, чиста вода и натурална козметика. Също така мнозина мислят да заменят токсичните битови химикали с безопасни аналози. От съветските времена обаче съществува универсален почистващ продукт, който в състава си има само сапун за пране и сода - достъпни и безопасни компоненти, които има във всеки дом.

Image

Ще ви трябва

  • - 1/4 парче сапун за пране;

  • - 5 супени лъжици сода;

  • - 1, 5 литра вода;

  • - голям тиган.

Инструкция за употреба

1

Сапунът трябва да се разтрива върху най-малката ренде до състоянието на праха. В този случай той ще се разтвори по-бързо и гелът ще се окаже по-течен. Също така в бъдеще това ще помогне да се избегне забавяне на готовия състав.

Image

2

Сапунът се добавя към студена вода и се довежда до кипене. Тогава огънят трябва да бъде намален до минимум. Водата не трябва да ври прекалено, в противен случай сместа може да се окаже прекалено гъста. Добавянето на вода в процеса не се препоръчва.

3

Съставът се вари около 20 минути. За да може сапунът напълно да се разпръсне и да не залепва по стените на тигана, съдържанието трябва периодично да се разбърква. Ако сапунът е настърган грубо, времето за готвене се увеличава до 40 минути.

4

След като разтворът стане хомогенен, към него се добавя сода. Приготвената смес трябва да се остави да изстине напълно и след това да се изсипе в подходящ съд. Резултатът е не само отличен гел за миене на съдове и почистване, но и прах за пране. Този естествен препарат за пране е много подходящ за детско бельо и дрехи.

Обърнете внимание

Содата трябва да се излива внимателно в сапуна по една лъжица всяка, тъй като при смесване на тези съставки настъпва химическа реакция и силно пенообразуване. Въпреки че, ако нещо изведнъж се разлее, ще има възможност да се уверите, че гелът перфектно изпира печката и работните повърхности.

Полезни съвети

Продуктът може да даде утайка, така че преди употреба е необходимо да се разклати малко.