Logo decormyyhome.com

Как да направите седалка на столовете със собствените си ръце

Как да направите седалка на столовете със собствените си ръце
Как да направите седалка на столовете със собствените си ръце

Съдържание:

Видео: Направи сам декор за стая! 10 идеи за самостоятелно преобразяване на стаите за тийнейджъри! 2024, Юли

Видео: Направи сам декор за стая! 10 идеи за самостоятелно преобразяване на стаите за тийнейджъри! 2024, Юли
Anonim

Съживете интериора, подредете го в един стил и просто направете процеса на използване на стол или табуретка по предназначение по-удобен и приятен ще ви помогнат обикновените седалки или седалки. Можете да ги закупите в магазин или да ги направите сами.

Image

От стария килим

Най-лесният начин да направите седалки от стария килим. Той е доста плътен и мек, което означава, че няма да се изискват допълнителни средства. Изрежете квадрат или кръг от стария килим според формата на седалката - и половината работа е свършена! Остава само да затрупате краищата с дебела нишка или да направите ресни за тях от плътна и доста широка плитка, подходяща на цвят.

От парче плат или клапи

Друга материя може да се използва за изработка на седалки. Желателно е тя да е достатъчно плътна. Това може да бъде стари дънки, палто, яке от плат и т.н. Можете да направите такива седалки както от един вид плат, така и от няколко, като комбинирате малки парчета материал, използвайки техниката на пачуърк.

Ако материята, от която правите седалките, не е твърде дебела, можете да придадете мекота, като шиете от грешната страна тънко парче пяна. Вместо пяна, можете да използвате стария синтепон или хавлиена подплата.

Плетена седалка

Възможно е да се използва не само такава техника като техниката на шиене за производството на този интериорен елемент, но и плетене на една кука. Ако сте натрупали достатъчно голям брой остатъци от дебели нишки, време е да ги пуснете в бизнес и да завържете весели селски седалки. За правоъгълни и квадратни повърхности, като основа, можете да използвате схемата на най-простия "квадрат на баба", за кръгли - свържете кръг от многоцветни ивици.

Ако подходяща прежда не беше под ръка - няма значение. Можете да го направите сами от стария трикотаж. Изрежете трикотажни елементи (тениски, тениски и т.н.) на ленти с широчина около 1 см - и ще получите прекрасни плетещи нишки! По същия начин можете да направите "прежда" и стари дънки: продуктите от такава "нишка" ще се окажат много интересна текстура поради факта, че дънките се събличат малко "razlohhatyvayut" в процеса на производство.