Logo decormyyhome.com

Как да направите разкъсани дънки със собствените си ръце

Как да направите разкъсани дънки със собствените си ръце
Как да направите разкъсани дънки със собствените си ръце

Видео: DIY Clothes Life Hacks - 10 DIY Ideas 2024, Септември

Видео: DIY Clothes Life Hacks - 10 DIY Ideas 2024, Септември
Anonim

Разкъсаните дънки са на върха на модата повече от десетина години, но крайният продукт може да бъде доста скъп. Освен това, не всички готови разкъсани дънки имат дупки и ожулвания на онези места, където е необходимо. Можете лесно да направите разкъсани дънки у дома. Това е такъв продукт, който напълно ще отговаря на личните предпочитания.

Image

Ще ви трябва

  • - дънки;
  • - остри ножици;
  • - пемза, шкурка или ренде за сирене;
  • - пинсети;
  • - тебешир;
  • - парче картон.

Инструкция за употреба

1

Разкъсани дънки могат да бъдат направени от всеки чифт. Можете да си купите евтини дънки в магазина или да вземете чифта, който вече сте носили. Леко износените и износени дънки ще изглеждат по-стилно от тъмните и чисто нови.За да придадете на новите дънки по-износен и износен вид, трябва да ги измиете няколко пъти в гореща вода с помощта на белина.

2

Облечете дънки и използвайте креда, за да маркирате местата, където ще правите разрези.

3

Поставете продукта върху здрава и равна повърхност. Можете да поставите парче картон или дървен блок под крака, за да не отрежете гърба на крака.

4

Използвайки ренде за сирене, шкурка или пемза, внимателно избършете зоните, където искате да създадете разкъсан ефект.

5

Ножиците надраскват краищата на слота, за да създадат ефект на велпапе. Ако не искате да правите разфасовки, а просто се ограничавайте до ожулвания, тогава не е необходимо да използвате ножици, просто търкайте мястото с хартия с кайма, докато не се виждат хоризонтални бели нишки.

6

Използвайте ножици или канцелярски нож, за да правите прави хоризонтални разрези, където сте ги маркирали. Не е необходимо да се правят прекалено големи разфасовки, за да не се развали продукта. Можете да увеличите слотовете след многократно монтиране.

7

С пинсети започнете да дърпате вертикалните нишки там, където вече са направени разрезите. Можете да оставите някои нишки, което ще създаде естествен ефект.

8

След като сте направили разфасовките, трябва добре да изперете дънките. Това ще помогне да се създаде по-износен вид. Не правете разфасовки в близост до шевовете, тъй като те могат да бъдат отделени, когато продуктът е износен. Не е необходимо да правите прекалено големи разфасовки наведнъж, защото измиването и носенето на продукта с времето ще увеличат размерите и износването им.

Полезни съвети

Ако искате да направите разфасовки в коляното, препоръчително е да ги направите малко по-високи, тъй като по време на ходене слотът ще стане много по-голям, отколкото бихме искали.