Logo decormyyhome.com

Как да си направите рафта за рафтове за обувки

Как да си направите рафта за рафтове за обувки
Как да си направите рафта за рафтове за обувки

Видео: ДЪРВЕН РАФТ 2024, Юли

Видео: ДЪРВЕН РАФТ 2024, Юли
Anonim

Обувките заемат много място в коридора. Това е не само неудобно, но може и да съсипе нещата - и обувките за уикенд, и маратонките изискват внимателно отношение. Избягвайте неудобствата ще помогне на рафта за съхранение на обувки.

Image

Ако искате, можете да го направите сами със собственото си устройство за съхранение на обувки. Цената на материалите е много малка.

Как да направите рафт със собствените си ръце

Опитайте се да направите функционален и просторен рафт, който по своята структура наподобява въртележка. Много чифтове обувки се вписват удобно в него, докато намирането на подходящата е лесно. Просто превъртете малко, за да намерите това, което ви трябва. Можете просто да поставите такъв рафт в коридора или да го поставите в гардероб. "Въртележка" е съставена от заоблени участъци, изработени от гипсокартон, в тях са поставени кръгли щифтове или един прът в средата.

За производството на рафтове ще ви трябват такива материали: листове от ПДЧ, метални щифтове, винтове. Определете размерите на бъдещия продукт - например, ако планирате да го поставите в шкаф, вземете предвид размерите на шкафа. Направете чертеж на рафта или още по-добре рисунка.

Какво е необходимо за направата на рафт

Вземете подготвения лист от ПДЧ. От него е необходимо да изрежете заготовки с размера, които са отразени на чертежа - това ще бъдат кръгове и четириъгълници. Използвайте персонал и компас, за да маркирате бъдещите дупки, където ще бъдат монтирани щифтовете.

На централния вал дисковете за стойките могат да бъдат фиксирани с помощта на по-малки дискове, разположени на желаната височина. Те също трябва да бъдат изрязани от ПДЧ - диаметърът трябва да е половината от размера на кръговете-опори. По-малки кръгове са инсталирани под и над по-големите.

Редът за монтаж ще изглежда така: първо се подготвя дъното. Може да се направи от всичко - например, монтирано на колела или направено с лагери. За да получите един "етаж" на рафта, четириъгълните заготовки се инсталират вертикално и се закрепват към дъното с помощта на метални ъгли. Можете да подредите заготовките в произволен ред, разделяйки основата на 3-4 части, така че да получите място за три, четири или повече чифта обувки. Друг диск се наслагва отгоре на пръта, закрепването се извършва също с помощта на ъгли.

По този начин можете да изградите колкото се може повече "етажи" на рафта. Последният диск, носен на вала, е фиксиран с гайка и шайба. Накрая рафтът може да бъде боядисан или лакиран.