Logo decormyyhome.com

Как да си направим нова дръжка за нож

Как да си направим нова дръжка за нож
Как да си направим нова дръжка за нож

Съдържание:

Видео: Първият ми нож - Всички стъпки Част 2 (дръжка) 2024, Август

Видео: Първият ми нож - Всички стъпки Част 2 (дръжка) 2024, Август
Anonim

Дръжките на ножовете са дървени, метални, кожени, от синтетичен шнур. Дори цветната тел ще свърши работа. Всичко зависи от това какъв нож искате да възстановите и за какво ще се използва.

Image

Подложка за дръжка

Може би тази писалка е най-често срещаната. Изрежете две еднакви подложки от дърво или пластмаса. Те могат да бъдат под формата на удължени овали, но истинските майстори понякога придават на такива дръжки много елегантна форма. Ако искате ножът да е не само функционален, но удобен и красив, направете наслагвания с вдлъбнатина за затворени пръсти. Можете да украсите дръжката с конец, по-добре е да направите това, преди да я прикрепите към хвоста. Накладките са идеално комбинирани, така че да няма допълнителни изпъкналости. Смажете гърбовете им с универсално лепило според инструкциите на тръбата и се придържайте към хвоста.

Занитната дръжка, разбира се, е по-издръжлива, но не всеки има възможност да съперничи у дома. Ако все пак решите да нитят дръжката, помислете за няколко обстоятелства. Нитове не трябва да са на една и съща линия, особено ако правите дървена дръжка. В допълнение, нитата, която е най-близо до острието, трябва да е далеч от мястото, където ще бъде показалецът.

Единична дръжка

Такава дръжка е по-добра от залепена от две половини. Можете да го направите от дървена пръчка, единично цилиндрично или правоъгълно парче пластмаса или ебонит, кост, рог и т.н. Завъртете формата на желаната форма. Дръжката трябва да бъде толкова дълга, че хвостовището да мине право и да можете да прикрепите върховете към нея. Маркирайте мястото, където ще влезе хвостовината. Направете дупка. Той трябва напълно да съответства на формата на хвостовината. Можете да фиксирате тази дръжка с лепило. Главата е направена от същия материал като самата писалка или от метал. Плитката е удобна и от дълги кожени шнурове, от синтетичен и естествен канап и други материали.

Плетена ръкав

Най-лесният вариант за плетената дръжка е тел. Има много опции за плетене. Например, можете да приложите това. Вземете 3 еднакви парчета цветна тел и 1 около два пъти по-дълги. Сгънете първите три парчета наполовина, огънете втория, така че единият сегмент да е същият като останалите три. Второто ще бъде много по-дълго. Свържете точките на огъване. Плетете късите с дълго парче, разпределяйки ги така, че в средата да се образува дупка за дръжката. Самият болт може да бъде залепен или просто залепен.